"Buffonu preporučujem da ode u penziju, riskira bol i razočarenje"

Legendarni Oliver Kahn savjetuje Gigija

"Buffonu preporučujem da ode u penziju, riskira bol i razočarenje"

Legendarnom italijanskom čuvaru mreže Gianluigiju Buffonu se nikako ne da da karijeru završi na pravi način.

Reprezentacija Italije je doživjela historijski neuspjeh u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji, njegov Juventus je prošle sezone poražen u finalu Lige prvaka, a prije nekoliko dana se od ovog takmičenja oprostio crvenim kartonom i bolnim ispadanjem u četvrtfinalu protiv Reala.

Vjerovatno je pola planete u srijedu navijalo za Juventus samo zbog legendarnog Gigija, ali njemu se jednostavno ne da. Sada se oglasio i njegov kolega, nekadašnji golman Elfa i Bayerna, veliki Oliver Kahn i ponudio mu savjet.

Kahn se se od aktivnog bavljenja fudbalom oprostio sa 38 godina, a sada je poručio da razumije sa kakvim se dilemama susreće Buffon.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Teško je shvatiti kada treba prestati, posebno kada imate veliku želju za novim postignućima, za osvajanjem trofeja Lige prvaka. Ali da je ranije otišao u penziju, Buffon bi sebe poštedio ispadanja od Švedske i novog razočarenja protiv Reala. Poštedio bi se scena po kojima će ga ljudi pamtiti", istakao je Kahn, pa dodao:

"I ja sam mogao igrati još nekoliko godina, ali čemu? Philip Lahm je također donio odluku u pravo vrijeme. Ako to ne uradite, riskirate veliku bol i razočaranje. Gianluigi Buffon je svjetski šampion, a bio je i najbolji golman na svijetu, to je ono što je bitno. Nije bitan crveni karton protiv Reala, niti činjenica da nije osvojio Ligu prvaka. Zato mu preporučujem da ode u penziju".

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi