Gigi Donnarumma polako postaje prava Milanova legenda, a tek mu je 20 godina
Sjajni mladi golman je na posljednjih 11 mečeva na golu Milana primio samo tri gola

Odlučio da potpiše novi ugovor

Gigi Donnarumma polako postaje prava Milanova legenda, a tek mu je 20 godina

Edmir Škorić

Mladi i talentovani golman Milana Gianluigi Donnarumma spreman je branit na golu Rossonera i u narednim sezonama.

U jednom trenutku je Donnarummi bilo jako teško, pošto je imao pravi mali rat s navijačima kluba, kada nije bilo sigurno da li će ostati na San Siru.

Na kraju je ostao i naravno brzo postao omiljen navijačima, a sa 20 godina već se nabranio na golu Milana i mogao bi da postane velika klupska legenda.

Njega ugovor s Milanom veže do ljeta 2021. godine, ali Sport Mediaset navodi da su čelnici italijanskog kluba već u pregovorima s igračevim menadžerom Minom Raiolom i ugovor će biti produžen do 2024. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Donnarumma trenutno zarađuje šest miliona eura, ali obećana mu je i povišica za dobre partije na golu Milana. U posljednjih 11 utakmica je na golu Milana primio samo tri gola.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti