Ruši se San Siro, Milan i Inter ostaju cimeri!?
(Foto: acmilan.com) San Siro je prvi put svoje kapije otvorio 1926. godine. Njegov današnji kapacitet, nakon nekoliko renoviranja i modernizacija, iznosi nešto više od 80.000 sjedećih mjesta

Projekat vrijedan 600 miliona eura

Ruši se San Siro, Milan i Inter ostaju cimeri!?

Sagrađen davne 1926. godine, San Siro (ili Giuseppe Meazza - kako god vam je draže) predstavlja bitan dio fudbalske historije. Kultni stadion bio je poprištem nekih od najvećih fudbalskih bitki, ali bi uskoro i sam mogao u historiju.

Izuzmu li se silni italijanski derbiji i evropske utakmice Milana i Intera odigrane na ovom stadionu, San Siro je ugostio i finale Evropskog kupa, te šest utakmica Mundijala 1990. godine.

Ipak, sada stižu špekulacije koje će potresti sve "fudbalske romantike". Naime, prema posljednjim glasinama, San Siro se neće renovirati, a njegovo rušenje je realna opcija.

Italijanska La Repubblica tvrdi da su i Inter i Milan spremni graditi novi zajednički stadion koji bi trebao biti smješten samo par stotina metara od mjesta na kojem već skoro stotinu godina stoji San Siro.

Navodno je riječ o projeku vrijednom 600 miliona eura za koji su Rossoneri itekako zagrijani i žele ga započeti, dok čelnici Intera još uvijek trebaju donijeti konačnu odluku.

Prema pisanjima La Repubblice, predsjednik Milana Paolo Scaroni je taj koji "gura" ideju o novom futurističkom stadionu - projeku kojeg se već sad naziva najinovativnijim u Evropi.

Ukoliko su špekulacije tačne, novi stadion u Milanu bi trebao biti izgrađen po puzoru na futuristički Mercedes Benz stadion u Atlanti (SAD), zdanje na kojem se igrao i Super Bowl.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navodno je Gradsko vijeće Milana već dalo zeleno svjetlo za projekat, a ukoliko on zaista bude započet, stadion bi trebao biti završen do 2023. godine.

Vjeruje se da bi imao kapacitet od 60.000 do 65.000 sjedećih mjesta. Inače, 60.000 sjedećih mjesta je UEFA-in minimum za stadione na kojima se organizuju finala velikih takmičenja.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ceSoloInter
sve mi je ovo u redu, ali ako ruse san siro i na istom mjestu grade novi..gdje planiraju igrati 4 godine domace utakmice ?
1 0
muxa
Mozda je Juventusu dovoljno, jer ni taj od 40 hiljada nije uvijek pun
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi