Gijon i Bilbao potvrdili plasman u osminu finala Kupa kralja

Opravdali uloge favorita

Gijon i Bilbao potvrdili plasman u osminu finala Kupa kralja

U terminu od 18:30 sati odigrane su još dvije utakmice 1/16 finala Kupa kralja.

Athletic Bilbao je kao gost savladao Huescu sa 4:0 i tako na dominantan način izborio plasman u osminu finala. Baskijci su u prvom susretu slavili također sa 4:0, pa su sa ukupnim rezultatom 8:0 prošli u narednu fazu takmičenja.

Bilbao je do prednosti stigao u 37. minuti kada je Aduriz zabio za 0:1, da bi isti igrač u 58. udvostručio vodstvo svog kluba. Domaći su u 78. minuti imali šansu da dođu do počasnog gola, ali je Camacho promašio jedanaesterac, da bi dvije minute kasnije Williams pogodio za 0:3.

Konačan rezultat utakmice je u trećoj minuti sudijske nadoknade postavio još jednom Inaki Williams.

Eibar i Sporting Gijon odigrali su vrlo interesantan meč, kojem je ipak nedostajalo rezultatske neizvjesnosti jer je Gijon u prvoj utakmici slavio sa 2:0. Večeras je bilo 2:2, a Gijon je na poluvremenu vodio sa 2:0 golovima Jimeneza i Pereza iz 13. i 39. minute.

Tada je bilo jasno da Eibaru za prolaz dalje u nastavku treba pet golova, što je bilo nemoguće, ali su se domaći barem potrudili da izbjegnu poraz. Cucurella je u 53. minuti smanjio na 1:2, a konačnih 2:2 je postavio Charles u 87. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi