Luđačkom odbranom spasio gol Neuera u sudijskoj nadoknadi!

Svaka čast za obojicu

Luđačkom odbranom spasio gol Neuera u sudijskoj nadoknadi!

Esmer Oštraković

Danas su odigrane utakmice 7. kola Bundeslige.

Iznenađujući poraz upisala je ekipa Bayerna na gostovanju kod Augsburga.

Gosti su bili apsolutni favoriti na ovom susretu, posebno jer su prije nekoliko danas ubjedljivo savladali Barcelonu u okviru Lige prvaka.

Ipak, to nije prestrašilo nogometaše Augsburga koji su nakon velike borbe ostvarili ogromnu pobjedu na domaćem terenu.

Igrači Bayerna su bili dominantni tokom cijelog susreta, ali je nevjerovatno šta su sve uspjeli promašiti u toku utakmice.

Čak četiri čista zicera gostujući igrači nisu uspjeli pretvoriti u pogodak, a nevjerovatan je na golu Augsburga bio Gikiewicz.

Nevjerovatna situacija desila se u 95. minuti utakmice kada je Bayern imao posljednju šansu da dođe do boda.

Naime, suđen je korner za goste, a na skok u protivnički šesnaesterac stigao je i Manuel Neuer, golman Bayerna.

Lopta je išla upravo na njega, Neuer je šutirao fenomenalno, ali je onda Gikiewicz upravo u stilu Neuera odbranio njegov udarac i sačuvao svoju mrežu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

#FCAFCB #domBundesligi
Gikiewicz broni strzał Neuera w ostatnich sekundach meczu pic.twitter.com/ePGDuvKPWK

Top Komentari

SarajFK
Ovaj nojer je sve samo nije golman. Najveca prevara u istoriji fudbala. U bilo kojem drugom klubu bio bi treci golman. U Bajernu je ''dobar'' jer im niko ne suta po golu zbog jake ekipe i odbrane. Frajer ima najlosiju statistiku od svih golmana u ligama petice a vjerovatno i sire.
1 6
Leo77
Ponovo si pobrkao lončiće
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi