Salihamidžić i Neuer najavili grupu smrti, nisu mogli da ne spomenu Lewandowskog

Čekaju ih velike utakmice

Salihamidžić i Neuer najavili grupu smrti, nisu mogli da ne spomenu Lewandowskog

Edmir Škorić

Bayern će u grupi smrti igrati zajedno s Barcelonom, Interom i Plzenom.

Nakon jučerašnjeg žrijeba grupne faze Lige prvaka u Istanbulu, od svih grupa posebno se ističe grupa C u kojoj se nalaze tri velikana, a dueli Barcelone i Bayerna se s nestrpljenjem očekuju.

Naravno, to je prvenstveno zbog Roberta Lewandowskog, koji je ovog ljeta prešao iz Bayerna u Barcelonu, ali i zbog ranijih okršaja dva velikana.

Nedavno je Lewandowski izjavio da bi radije izbjegao skori okršaj sa bivšim klubom, ali sudbina je htjela da se veoma brzo vrati u Minhen. O povratku Lewandowskog govorio je i sportski direktor Hasan Salihamidžić, ali i golman Bavaraca Manuel Neuer.

"Takve priče samo nogomet piše. Suočili smo se s njima prošle sezone. Barcelona se dobro pojačala, imaju vrhunsku momčad uključujući i Lewu. Bit će to dvije vrlo uzbudljive utakmice. Jedva čekamo", rekao je Salihamidžić.

Osim Barcelone, Bayernovi rivali u grupi C bit će i milanski Inter i Viktoria Plzen.

"Uvijek se želimo natjecati u vrhu i naravno da ćemo pokušati pobijediti svaku utakmicu. Ovo nije laka grupa. Ekipe su se dobro pojačale. Ali jedva čekamo. Računajući Barcelonu i Inter, već imamo posla s dvije teške ekipe. Ovo su ekipe s kojima voliš igrati. Camp Nou je sjajan stadion i tamo smo bili vrlo uspješni. Veselim se i putovanju u Italiju", dodao je Hasan.

No, direktor njemačkog giganta ne zanemaruje ni Viktoriju Plzen, koju su ostale momčadi već "požderale".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Jako sam oprezan s Plzenom. Naravno da smo favoriti, ali nije lako. Ne možemo ih sada otpisati. Dečki će morati dati sve od sebe u svakoj utakmici", zaključio je.

"Utakmice protiv Barcelone i Intera bit će hit u grupnoj fazi. Dva velika kluba, dva velika stadiona. Sviđa mi se ova grupa. Također je lijepo što ćemo Roberta Lewandowskog vidjeti tako brzo. Naš cilj je jasan: prolazak u nokaut fazu. Pritom ne smijemo zanemariti momčad iz Plzena", rekao je golman Bayerna Manuel Neuer.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...rasturit ce ih Bayern,ionako su mnogo jaci,a jos ce se naostriti zbog Lewandowskog da mu pokazu da je otisao sa konja na magarca...
2 3
user1658611289
Ja sam navijač Bayerna ali neće ovaj put biti lako. Kako god se Bayern naloži ovaj put i zbog lewe, tako će i lewandovski biti nabrijan kao i cijela Barsa, jer sad kontaju da im je dosta više ponižavanja. Moglo bi svašta biti !!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi