Gilardino hvali suigrača Mutua
Mutu nastavio tamo gdje je stao...

Nakon pobjede kod Bologne

Gilardino hvali suigrača Mutua

Edmir Škorić

Na najbolji mogući način Mutu se vratio poslije ozljede, te sa dva gola doprinio pobjedi Fiorentine kod Bologne, a suigrač Gilardino je bio strijelac trećeg pogotka za "viole".

Iako se utakmica trebala igrati u nedjelju, zbog snijega je odgođena za ponedjeljak. U napadu utakmice igrao je oporavljeni Mutu zajedno sa Gilardinom, i obojica su briljirala.

Fiorentina je na kraju slavila rezultatom 1:3, no Adrian Mutu je bio autor prva dva gola za goste, da bi u zadnjim minutama Alberto Gilardino donio konačan rezultat. 

"Mi smo bili zaista učinkoviti, i ovu pobjedu smo shvatili kao veliku bez obzira ko je bio naš protivnik", rekao je uzbuđeni Gilardino za Calciomercato. On je dodao i to da je bio miran, te da nebi bio nezadovoljan da nije pogodio taj gol u finišu utakmice.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na pitanje novinara što misli o svom kolegi u vrhu napada, Rumunu Adrianu Mutu, on je odgovorio:
"Ja od njega i očekujem da rastura. Dao nam je veliku snagu kada je postigao dva gola za vodstvo od 0:2, i to je bilo jako važno".

26-godišnji reprezetnativac Italije smatra da Fiorentina može izboriti Ligu Prvaka i da tamo zapravo pripada, a jučerašnja pobjeda protiv Bologne je poslao jak signal za to. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.