Što te ubije, to te pojača: Juventus potpisuje Ivana Perišića!?

Žele iskoristiti odugovlačenje Intera

Što te ubije, to te pojača: Juventus potpisuje Ivana Perišića!?

E. Ganibegović

U srijedu smo gledali sjajno finale Kupa Italije gdje je Inter nakon produžetaka s 4:2 savladao Juventus, a dva gola za trijumf postigao je Ivan Perišić.

Odmah nakon utakmice počelo se raspravljati o budućnosti hrvatskog reprezentativca kojem ističe ugovor s aktuelnim prvakom Italije, a pojavile su se informacije i da je sve dogovorio s Chelseajem koje su demantovane.

Sada sa Čizme dolaze nove informacije, a one kažu da je upravo Juventus  spreman ponuditi ugovor Ivanu Perišiću jer se njegovi pregovori o produžetku ugovora s Interom odugovlače.

Ovo piše u današnjem izdanju milanskog lista Gazzetta dello Sport, koji izvještava da bi pronalazak dogovora s Nerazzurrima mogao biti težak za 33-godišnjaka, te da Bianconeri razmišljaju o tome da ga dovedu u slobodnom transferu.

Nerazzurri su spremni ponuditi Perišiću jednogodišnji ugovor vrijedan pet miliona eura neto po sezoni, uključujući bonuse, dok su igrač i njegovi predstavnici čvrsto u potrazi za šest miliona eura neto po sezoni, uključujući bonuse.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bit će daljnjih razgovora kako bi se pokušao postići dogovor, ali udaljenost između dvije strane je značajna i on bi mogao otići na ljeto. Za Hrvata još nisu stigle ozbiljne ponude, a Gazzetta javlja da se nisu javili ni Juventus ni Chelsea, ali trener Bianconera Massimiliano Allegri veliki je fan Perišića i zalaže se za njegov dolazak u Torino.

U međuvremenu, Corriere dello Sport izvještava da je PSG-ov Angel Di Maria favorit za dolazak u Juventus, ali da bi mogli prijeći za Perišića kao alternativu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...veliko pojacanje,najsebicniji igrac u Europi koji ima 33 godine...uz ovakva pojacanja Juventusa,Inter i Milan mogu mirno spavati...a svakako uskoro krece dominacija Milana u Seriji A,cim ovi Arapi odrijese kesu...liga je svakako slaba oni ce sa 300 miliona pojacanja tamo osvajati bez izgubljene utakmice u sezoni.
1 6
vence
Ako dodje Di Maria gdje ce igrati Chiesa? A za klupe nije sigurno.. Ni jedan ni drugi
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti