Tužan kraj za zvučno ime, a tek su mu 34: Kao zadnjeg ološa pijanog su ga ubacili u auto...

Mnogo je obećavao, a završio s jednim klupskim trofejem

Tužan kraj za zvučno ime, a tek su mu 34: Kao zadnjeg ološa pijanog su ga ubacili u auto...

Admin Čaušević

Karijera od koje su se očekivalo mnogo je okončana na tužan način i to u 34. godini. Koliko je volio fudbal isto toliko je volio noćne provode i zbog toga je platio skupu cijenu.

"Da može zaobići noćne klubove kao što zna dodavati loptu bio bi igrač svjetske klase", tim riječim je svojevremeno opisao Harry Redknapp igrača koji je slovio za velikog talenta.

Kada u dresu Barcelona sa 19 godina postignete hat-trick nema sumnje da imatre predispozicije da postanete veliki igrač, ali Giovanni Dos Santos to nikako nije iskoristio.

Oni koji su intenzivnije fudbal počeli pratiti prije deceniju i pol itekako se dobro sjećaju meksičkog ofanzivca koji je danas dotakao samo dno i okončao je karijeru nakon što ga duže od godine nije želio niti jedan klub.

Dos Santos je u Tottenham stigao istog ljeta kada i Luka Modrić

Krasili su ga brzina, odlična tehnika i prodornost, uglavnom bi igrao po lijevoj strani i svojim potezima bi znao prelomiti utakmicu. 

Igrao je za niz slavnih klubova, osim Barcelona i Tottenhama na listi su još Galatasaray i Villarreal, međutim generalni je dojam da nikada nije uspio pokazati svoj puni talenat. 

Oglasi

Iz Barcelone je prešao u Tottenham i to na insitiranje tadašnjeg trenera Juandea Ramosa. Bilo je to 2008. godine. Na White Hart Lane je stigao za osam miliona eura. Baš kada i Luka Modrić, a svi znaju šta je Hrvat uradio u međuvremenu.

Ipak, u Londonu se i nije baš najbolje snašao. Vrijeme je uglavnom provodio po noćnim klubovima u društvu lakih žena. Pijanog su ga ubacivali u automobil, a tjelohranitelji bi pokušavali da pokriju njegovo lice.

Uslijedio je period lutanja, a karijeru je pokušao oživiti u SAD gdje je zaista igrao odlično u dresu LA Galaxyja pa se tako 2015. godine našao na široj listi nominovanih za Zlatnu loptu.

Svoj jedini klupski trofej Dos Santos je proslavio s bocom u ruci

"Mislim da sam u fazi života gdje na život gledam na drugačiji način, hoću da uživam na drugačiji način i volim da se opustim sa ljudima sa kojim želim da uživam", kazao je Dos Santos prije nekog vremena.

Međutim, poslije toga je uslijedio period povreda i LA Galaxy ga je otpustio 2019. godine pa se dečko koji je smatran herojem nacije vratio u Mexico i potpisao za Americu.

Igrajući za Americu doživio je tešku povredu u meksičkom Super Clasicu protiv Guadalajare nakon što mu je Antonio Briseno ostavio ožiljak na desnoj nozi poslije grubog starta.

Meksički velikan je na ljeto 2021.godine odlučio da mu ne produži ugovor, Dos Santos od tada do danas nije uspio pronaći novi klub te je rekao zbogom fudbalu sa 34 godine.

Dos Santos je danas neprepoznatljiv za mnoge

Sa U17 reprezentacijom Meksika je bio prvak svijeta, osvojio je i olimpijsko zlato 2012. godine, kao i Gold Cup u tri navrata, dok u klupskoj karijeri ima samo jedan trofej i to titulu prvaka Meksika sa Americom. Definitivno premalo s obzirom na potencijal kakav je imao.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti