Giovinco ljut na Upravu Toronta: Nisam ovo zaslužio, imam porodicu...

Drže ga u neizvjesnosti

Giovinco ljut na Upravu Toronta: Nisam ovo zaslužio, imam porodicu...

Italijanski fudbaler Sebastian Giovinco je u tihom sukobu sa Upravom Toronta, koja uporno odbija razgovarati s njim na temu buduće saradnje.

Sada već 31-godišnji Giovinco sa Torontom ima ugovor do 2019. godine, ali nije siguran hoće li i naredne sezone nastupati u MLS-u s obzirom da na njegovu adresu stižu ponude bogatih meksičkih klubova.

Giovinco još uvijek ne zna "na čemu je", a u razgovoru za Toronto Sun je priznao da polako gubi strpljenje.

"Pokušao sam da pričam s njima o tome, ali rekli su mi da sada nije trenutak. Pa, kada je trenutak? Želim da znam kakva mi je budućnost, imam porodicu, 31 mi je godina...", započeo je Giovinco, te nastavio:

"Imam želju da ostanem u Torontu i da završim karijeru ovdje. Koliko sam razumio, klub nema problem s tim da me proda, ali ja bih radije ostao. Ako to nije moguće, moram početi da razmišljam o drugim opcijama. Drže me na čekanju, a nakon svega što sam uradio za ovaj klub, mislim da to nisam zaslužio".

Sebastian Giovinco je ove sezone zabijao golove protiv Chivasa, Club Americe, Tigresa i Guadalajare u CONCACAF Ligi prvaka i pretpostavlja se da se te ekipe interesuju za njega.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi