U Barceloni fali para, Xavi razbija glavu - Spreman se odreći tri igrača kako bi doveo jednog!
Xavi Hernandez će se odreći tri igrača kako bi doveo jednog i to iz Girone.

Barca želi igrača iz komšiluka

U Barceloni fali para, Xavi razbija glavu - Spreman se odreći tri igrača kako bi doveo jednog!

Eldar Ganibegović

Januarski prijelazni rok je počeo. Barcelona ima problema s finansijama kao i godinama unazad. Kako bi dovela jednog igrača, čini se da se spremna odreći čak trojice drugih.

Barcelona je Vitora Roquea platila 40 miliona. Katalonski tim ima još jednu veliku želju ove zime, ali finansijski nije u mogućnosti i da je ostvari.

Poznati novinar, Gerard Romero, prije nekoliko dana objavio je kako je Aleix Garcia iz Girone velika želja Blaugrane. Iznos koji bi velikan s Nou Campa trebao platiti je oko 20 miliona eura.

Poznato je kako je Barcelona u finansijskoj dubiozi već nekoliko godina. Stoga i ne čudi kako para za ovaj transfer nema, no čelnici i trener Barcelone pokušavaju da nađu rješenje.

Xavi Hernandez se odriče tri igrača

Kako bi Aleix Garcia ove zime stigao na Camp Nou, Xavi Hernandez se spreman odreći tri igrača. Radi se o mladim fudbalerima koji do sada nisu dobijali previše prilike.

Oglasi

Oriol Romeu stigao je ljetos u Barcelonu upravo iz Girone. Međutim, nije uspio da se nametne u prvih 11 i Katalonci su spremni da ga pošalju nazad.

Drugi na listi je Pablo Torre. Ovaj 20-godišnjak je trenutno na posudbi u Gironi, gdje je do sada nastupio na 13 utakmica.

Mikayil Faye, 19-godišnji senegalski defanzivac, treći je igrač kojeg bi Barcelona u paketu ponudila za Garciju. On je nastupio na 14 utakmica za Barcelonu B u trećem rangu takmičenja i nije debitovao za prvi tim.

Ko je Aleix Garcia?

Radi se o 26-godišnjem veznjaku koji osim na poziciji centralnog, može igrati i na pozicijama defanzivnog i ofanzivnog veznog.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Aleix Garcia ove sezone je nastupio na 18 utakmica za Gironu, te je postigao tri gola uz četiri asistencije.

Karijeru je počeo u Villarrealu. Igrao je još za Manchester City, Gironu (na posudbi od 2017. do 2019. godine), Mouscron, rumunski Dinamo, Eibar, te je 2021. godine potpisao za Gironu kao slobodan igrač.

U novembru 2023. godine nagrađen je za dobre igre u Gironu. Debitovao je za reprezentaciju Španije u kvalifikacijskoj utakmici protiv Kipra, a vidjet ćemo da li će igrati na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Pozivom na broj 080002264 donirate 2 KM Bancrot FCu. Hvala na vasoj sadaki. Inace na ljeto ce ponuditi za lijevu Mbappeovu kopacku Pedria, Gavia i Lewandovskog.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti