Girona, Huesca i Rayo Vallecano ispali iz La Lige

Završena sezona

Girona, Huesca i Rayo Vallecano ispali iz La Lige

Nakon što je u Španiji riješeno pitanje koji će klubovi naredne sezone igrati Ligu prvaka, u večernjim satima je riješeno i pitanje opstanka. 

Iako su postojale jako male šanse da Celta Vigo ispadne iz lige, fudbaleri Girone su sve učinili kako bi se to desilo, ali na kraju nisu uspjeli napraviti senzaciju.

Oni su u gostima izgubili od Alavesa sa 2:1, dok je Celta kući protiv Rayo Vallecana odigrala 2:2 što joj je bilo dovoljno da i teoretski osigura opstanak u ligi.

Treba reći i to da su u preostalom meču koji je počeo od 20.45 sati fudbaleri Huesce pobijedili Leganes te se na taj način časno oprostili od lige.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dakle, iz La Lige su ispali Girona, Huesca i Rayo Vallecano, a Celta će i naredne sezone igrati u društvu najboljih.

Prvak je Barcelona, u Ligu prvaka još idu Atletico Madrid, Real i Valencija, dok će u Evropa ligu Getafe, Sevilla i Espanyol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti