Golijada u Huesci, Valencia razbila posljednji tim lige
Huesca je doživjela težak poraz

Šišmiši su odigrali maestralno prvo poluvrijeme

Golijada u Huesci, Valencia razbila posljednji tim lige

S. Pašalić, foto: EPA

Valencia je u 36. kolu španske Primere razbila Huescu u gostima sa 6:2.

Šišmiši su u prošlom kolu na svom terenu doživjeli iznenađujući poraz od Eibara rezultatom 1:0 i tako propustili da iskoriste kiks Getafea i skoče na 4. mjesto na tabeli.

Pobjeda je u ovoj utakmici zato bila imperativ pa je Valencia tako i krenula. Već u 2. minuti Wass je postigao gol za 1:0, a nakon 16 minuta Šišmiši su vodili sa 2:0 nakon što je Rodrigo postigao gol.

U 20. minuti je bilo 3:0, a strijelac je ovaj put bio Santi Mina. Isti igrač je u 32. minuti povisio na 4:0, a u 40. minuti Etxeita je postigao autogol za 5:0 Valencije, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na početku drugog poluvremena, u 51. minuti Rodrigo je svojim drugim golom povisio na 6:0, a Valencia je nakon toga "povukla ručnu". Huesca je u 66. minuti uspjela postići gol za 6:1, a Gallar je golom sa bijele tačke u 92. minuti postavio konačni rezultat ove utakmice.

Valencia je i dalje na 5. mjestu sa 55 bodova i dva kola prije kraja prvenstva i dalje zaostaje tri boda za Getafeom koji u narednom kolu igra na Camp Nou protiv Barcelone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi