Guardiola ga jučer prozvao - Mikel Arteta "odgovorio" treneru Manchester Cityja

Na današnjoj press konferenciji

Guardiola ga jučer prozvao - Mikel Arteta "odgovorio" treneru Manchester Cityja

Esmer Oštraković

Nismo dugo morali čekati na odgovor trenera Arsenala Mikela Artete nakon što ga je jučer prozvao trener Manchester Cityja, Pep Guardiola.

Naime, ekipa Manchester Cityja imala je užasno popodne jučer, te su na Etihadu remizirali protiv Tottenhama, a konačan rezultat bio je 3:3.

Činilo se da će domaća ekipa ostvariti pobjedu jer su imali prednost sve do posljednjih minuta susreta, ali je Kulusevski šokirao domaće navijače i igrače.

Manchester City je trebao imati mat poziciju preko Grealisha, ali je sve upropastio glavni sudija utakmice Simon Hooper.

Iako je prvo pustio prednost nakon faula nad Haalandom, u nastavku akcije je odlučio da svira prekršaj i tako je zaustavio Grealisha koji je išao sam na golmana Tottenhama.

Oglasi

Odmah su ga okružili igrači Manchester Cityja, a jedan od onih koji je imao najburniju reakciju bio je upravo Haaland.

Simon Hooper poznat je kao sudija koji nerijetko donese neke jako čudne odluke. FOTO: EPA

Guardiola je bio jako frustriran nakon utakmice, a nakon pitanja da prokomentariše sve prozvao je Mikela Artetu.

"Neću uraditi taj komentar Mikela Artete. Sudije sada sviraju faul nakon što kažu da se igra nastavi, ne znam, rekao je Guardiola.

Uoči utakmice sa Lutonom, Arteta je danas održao press konferenciju, a novinari su ga potali o komentaru Pepa Guardiole.

Iako su očekivali da odgovori nešto "zanimljivo", Arteta se samo nasmijao i zamolio novinare da pređu na neku drugu temu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na kraju su se svi dobro nasmijali i nastavili sa press konferencijom i sa nekim drugim pitanjima na koja je Arteta htio da odgovori.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
A joj ovih sportskih politicara
0 0
Mel_Glupson
Jest mu odgovorio ..bas ga je isprozivao lopovcic mawi ..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi