Hrvat s platom od 230.000 eura sedmično prolazi kroz košmar: "Pokušavam, ali morate znati da..."
Foto: Goran Mehkek/Cropix

Joško Gvardiola se suočava sa kritikama

Hrvat s platom od 230.000 eura sedmično prolazi kroz košmar: "Pokušavam, ali morate znati da..."

Admin Čaušević

Nekoliko reprezentativaca Hrvatske igra u nizu najbogatijih evropskih klubova i pri tome zarađuju ogroman novac. Upravo iz tog razloga svaka slaba partija se skupa plaća pošto automatski slijede kritike.

Ljetos je Joško Gvardiol postao najskuplji štoper u historiji nakon što je Manchester City izdvojio 90 miliona za njegovo dovođenje. Međutim, Pep Guardiola ga koristi na poziciji lijevog beka gdje Hrvatu ne cvjetaju ruže.

Gvardiol je centralnog beka igrao samo u porazu od Newcastle Uniteda, poslije čega je prebačen na lijevog beka gdje još traje period adaptacije.

Tony Cascarino, poznati analitičar, nakon utakmice protiv Tottenhama (3:3) gdje se odbrana Građana nije proslavila iznio je kritike na račun hrvatskog defanzivca.

"Gvardiol igra na lijevom beku, nisam siguran zašto Nathan Ake ne bi bio prvi izbor na tu poziciju jer je Hrvatu teško. Na Svjetskom prvenstvu je briljirao. Igrao je na poziciji centarhalfa", rekao je Cascarino.

Oglasi

Legendarni Frank Leboeuf koji je s Francuskom bio prvak svijeta je također kritikovao Gvardiola poslije meča sa londonskim Pijetlovima.

"Danas uopšte nisam bio impresioniran Gvardiolom", kratko je kazao nekadašnji defanzivac Chelseaja, dok su se i ostali u studiju ESPN-a složili da 21-godišnjaku još treba vremena za adaptaciju.

Naredni ispit za City je već u srijedu kada će popularni Građani gostovati Aston Villi, a pred tu utakmicu Gvardiol je bio samokritičan.

Opravdanje za primljena čak tri gola pokušao je pronaći u brzini igrača Tottenhama posebno se to odnosilo na Brennana Johnsona.

"U svakoj utakmici pokušavamo ne primiti gol, ali morate znati da Tottenham ima brze igrače, da su opasni i dobri u tranziciji. Svjesni smo njihovih kvaliteta, ali mi defanzivci moramo popraviti neke stvari", kazao je Gvardiol.

Inače, prema nekim informacijama bivši defanzivac Dinama na Etihadu sedmično zarađuje 230.000 eura što je svakako impresivna cifra. Inače, to je duplo manje u odnosu na dvije najveće zvijezde ekipe Erlinga Haalanda i Kevina De Bruynea.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije