Gironi nije mogao niko ništa, a zatim su naletjeli na Real Madrid i doživjeli su debakl
Foto - EPA

Kraljevi slavili

Gironi nije mogao niko ništa, a zatim su naletjeli na Real Madrid i doživjeli su debakl

Midhat Šljivak

Real Madrid je u derbi susretu 9. kola španske La Lige kao gost deklasirao Gironu s 3:0 i ponovo je preuzeo vrh tabele. Kraljevi su odigrali vrhunski meč i lagano su sredili najugodnije iznenađenje prvenstva.

Girona je u 9. kolu La Lige dočekala Real Madrid s dosta optimizma. Ovaj tim ima početak sezone kao i snova i svi su se nadali da će srušiti Kraljeve. Međutim, na terenu su se stvari drugačije odvijale i gosti su uvjerljivo slavili.

Girona odlično otvara meč i u početnim minutama utakmice stvaraju dvije velike šanse. Prvo je tukao Herrera preko gola u trećoj minuti, a u narednom napadu Tsygankov pogađa stativu.

Real je 'preživio' napade domaćeg tima i zatim ih je smirio s dva pogotka. U 17. minuti Jude Bellingham fenomenalnom loptom pronalazi Joselua koji postiže gol za vodstvo Kraljeva od 1:0.

Samo četiri minute kasnije već je 2:0. Nakon kornera Tonija Kroosa loptu u mrežu šalje Aurelien Tchouameni za sigurnu prednost Reala.

Novu veliku priliku gosti imaju u 28. minuti. Jude Bellingham je sam ispred Gazzinage, golman Girone brani.

Oglasi

Nije Girona u tim trenucima postojala na terenu. Nisu domaći ništa mogli napraviti, a do kraja prvog dijela za goste je prijetio i Kroos, golman domaćih je ovog puta siguran i na odmor se otišlo vodstvom Reala od 2:0.

I u drugo poluvrijeme bolje ulaze domaći. Pokušali su se brzo vratiti u meč, no Real se uspješno branio.

A onda u 71. minuti meča tim Carla Ancelottija završava posao u ovom meču. Jude Bellingham završava kontru za 3:0.

To je bio i končan rezultat susreta. Real je lagano priveo meč kraju i došao je na vrh tabele, a utakmicu završili s čovjekom manje nakon što je isključen Nacho.

Kraljevi imaju 21 osvojen bod, Barcelona ima bod manje, a Girona kojoj je ovo prvi poraz sezone ima 19 bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 9. kolo:

Girona - Real Madrid 0:3

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko2
Bravo Girona!Ne može se protiv sudija,saveza i Tebada.Igrali ste protiv cijele države vcrs.Glavu gore
2 5
Klicko2
Mogu ove Girone,osasune,eibare itd razvaljivati.Dođe atletico i MORATATATATA odma 3 komada u mreži hahahahha
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi