Giroud i Morata odveli Chelsea u finale FA Kupa

Chelsea savladao Southampton sa 2:0

Giroud i Morata odveli Chelsea u finale FA Kupa

Chelsea je danas na Wembleyju savladao Southampton sa 2:0 i plasirao se u finale FA Kupa gdje će igrati protiv Manchester Uniteda.

U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka, ali ni većih prilika, da bi odmah na otvaranju drugog dijela Plavci stigli u prednost. Hazard je dodao loptu Giroudu, koji se sjajno snašao i vrlo spretno izbjegao startove nekoliko fudbalera Southamptona te zabio za 1:0.

Malo nakon toga zaprijetio je Hazard, a Southampton je svoju prvu veliku šansu imao u 54. minuti preko Longa koji je šutirao pored gola. Kasnije su prijetili Redmond i Austin, da bi u 82. minuti rezervista Morata kaznio Svece za promašaje i glavom pogodio za konačnih 2:0.

Finale FA Kupa igrat će se na Wembleyju 19. maja, a to će biti prilika za oba kluba da spase relativno lošu sezonu osvajanjem jednog trofeja, vrlo cijenjenog u Engleskoj.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti