Conte: Lako je bilo Mourinhu

Menadžer Chelseaja tvrdi

Conte: Lako je bilo Mourinhu

E. Škorić

Menadžer Chelseaja Antonio Conte smatra da je Joseu Mourinhu bilo lakše raditi na Stamford Bridgeu nego što je njemu sada.

Conte je osvojio naslov s Chelseajem prošle sezone u Engleskoj, no ove se njegov klub dosta mučio i na kraju je po svemu sudeći ostao bez plasmana u Ligu prvaka i nalazi se tek na petom mjestu.

"Mogao sam bolje, tako razmišljam to je moj mentalitet. Ali ne zaboravite da je Mourinho imao 72 pobjede prijee mnogo godina. Sada je teže imati takve rezultate sa Chelseajem. Ovo je drugačija era u klubu. Postoje drugačije stvari i to se mora uzeti u obzir", rekao je Conte.

Conteov tim će igrati protiv Southamptona sutra polufinale FA Cupa, a ukoliko pobijedi postoji mogućnost da u finalu igra protiv Josea Mourinha, budući da Portugalčev United danas u polufinalu igra protiv Tottenhama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bez obzira na rezultat u tom takmičenju, sve su prilike da će Italijan na kraju sezone napustiti Chelsea.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi