Marseille bi mogao ostati bez evropskih utakmica

Francuski velikan pod uslovnom kaznom UEFA-e

Marseille bi mogao ostati bez evropskih utakmica

Marseille je nakon dugo vremena došao blizu jednog evropskog trofeja, ali je francusku ekipu u finalu prošlosezonske Lige Evrope savladao Atletico Madrid.

Francuski velikan će međutim, zbog ponašanja svojih navijača u utakmicama Lige Evrope, svoju sljedeću evropsku utakmicu na Velodromeu igrati pred praznim tribinama, a UEFA je Marseilleu izrekla i novčanu kaznu u iznosu od 100.000 eura.

Tu možda neće biti kraj sankcijama UEFA-e, s obzirom da je moguće da krovna kuća evropskog fudbala u slučaju novih incidenata zatvori dio Velodromea za evropske utakmice.

Najveći problem za UEFA-u predstavlja konstantno korišćenje pirotehnike od strane navijača Marseillea, kao i nekoliko slučajeva oštećenja infrastrukture. Također, Marseille je sankcionisan jer je jedna utakmica ovog kluba počela sa zakašnjenjem.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Čelnici Marseillea su obaviješteni i da se klub nalazi pod uslovnom kaznom isključenja iz UEFA-inih takmičenja u trajanju od dvije godine.

Inače, Marseille je prošlu sezonu Ligue 1 završio na četvrtom mjestu, pa će se takmičiti u Ligi Evrope.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije