Giroud nije želio transfer u klub koji je stvorio Karima Benzemu
Foto - EPA

Nije želio kontroverze

Giroud nije želio transfer u klub koji je stvorio Karima Benzemu

Midhat Šljivak

Francuski napadač Olivier Giroud konstantno se prethodnih godina povezivao sa odlaskom iz Chelseaja.

Međutim, iskusni fudbaler još uvijek trese mreže u dresu Plavaca, iako ga mnogi timovi žele u svojim redovima.

U januaru je Giroud na stolu imao ponudu Lyona. Odlučio ju je odbiti jer je to tim koji je stvorio Karima Benzemu. Potvrdio je to u razgovoru za Le Progres, a sve je objasnio u autobiografiji koja izlazi danas.

"Mogao sam prihvatiti bez ikakvih problema tu ponudu, ali nisam porodicu želio izlagati riziku kada sam vidio kako neki reagiju. Nisam želio izazvati kontroverze dolazeći u klub koji je stvorio Karima Benzemu", istakao je Giroud.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Benzema već pet godina nije član reprezentacije Francuske. Izbačen je zbog ucjenjivanja saigrača Mathieua Valbuene i očigledno da mu to mnogi nisu oprostili.

Ipak, svakako da je ovo poprilično neočekivano objašnjenje Girouda koje je mnoge iznenadilo.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti