Inter poveo, pa se povukao: Giroud kaznio Interov kukavičluk i zakomplikovao borbu za Scudetto

Milanu pripao veliki derbi

Inter poveo, pa se povukao: Giroud kaznio Interov kukavičluk i zakomplikovao borbu za Scudetto

Eldar Ganibegović

Milan je kao nominalni gost večeras u 24. kolu savladao Inter s 1:2 u Derbyju della Madonnina.

Inter je bolje otvorio utakmicu. Dumfries je u 10. minuti pogodio glavom, ali gol poništen zbog ofsajd pozicije.

U 26. minuti Barella šutira, lopta tik pored stative. Dvije minute kasnije ponovo Dumfries u centru pažnje, ali Maignan sjajno brani zicer.

Tonali je zatim zaprijetio na drugoj strani, no Handanovič na mjestu.

Hakan Calhanoglu u 38. minuti izvodi korner, a gol za 1:0 postiže Ivan Perišić.

Oglasi

Drugo poluvrijeme donosi nam nešto povučeniju igru Intera što je Milan itekako znao da kazni. 

Olivier Giroud u 75. minuti kupi jednu odbijenu loptu i šalje je iza leđa Handanoviča za 1:1, a isti igrač tri minute kasnije prima sjajan pas i u prijemu se oslobađa de Vrija, te pogađa za veliki preokret i pobjedu Rossonera.

Milan je utakmicu završio s 10 igrača. Theo Hernandez je napravio oštar prekršaj nad Dufriesom u posljednjim sekundama utakmice i dobio direktan crveni karton, no sigurno mu neće biti nimalo žao jer je prekinuo kontranapad Intera. 

Edin Džeko je odigrao svih 90 minuta za Inter, dok je Rade Krunić kod Milana odigrao posljednjih desetak minuta nakon što je zamijenio Bennacera. Krunić je u sudijskoj nadoknadi zaradio i žuti karton nakon što je šutirao loptu poslije faula koji je napravio.

Oglasi

Trener Intera Simone Inzaghi definitivno će biti dosta kritikovan poslije ove utakmice, s obzirom na to da je u drugom poluvremenu pravio dosta diskutabilne izmjene i postavio dosta defanzivniju igru što je na kraju koštalo pobjede njegovu ekipu.

Inter nakon ove utakmice ostaje prvi na tabeli s 53 boda, bodom više i utakmicom manje od Milana, a ukoliko Napoli sutra slavi, izjednačit će se s Milanom na drugoj pozicij.

U narednom kolu Inter gostuje upravo kod Napolija, dok će Milan dočekati Sampdoriju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 24. kolo:

Inter - Milan 1:2 (Perišić 38'; Giroud 75, 78')

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Marco_Materazzi
Tako nam i treba kad se idemo braniti protiv mrtvog milana. U prvom poluvremenu najmanje je trebo biti 3-0 da smo tako nastavili u drugom sigurno bi ih pobijedili. Dok smo napadali Milan nije postojao na terenu. Sreca i Maignan su ih spasili!
5 23
Goran86
Dzeko tanak veceras.
12 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi