Giroud: Wengerova rečenica me "otjerala" u Chlesea

Iz Arsenala u Chelsea

Giroud: Wengerova rečenica me "otjerala" u Chlesea

E. Čaušević

Francuski napadač Olivier Giroud posljednjeg dana januarskog prelaznog roka odlučio je napustiti Arsenal i karijeru nastaviti u dresu gradskog rivala Chelseaja.

Giroud je do posljednjeg trenutka čekao da li će Pierre-Emerick Aubameyang doći u Arsenal jer nije imao želju da napusti Topnike. Međutim, kada je Aubameyang stigao na Emirates bilo je jasno da za Girouda više nema mjesta, a mnoge je iznenadio prelaskom u Chelsea.

Francuski napadač otkrio je za engleske medije da je u nekoliko navrata pitao Arsenea Wengera da li Aubameyang dolazi, te da je znao da je francuski stručnjak pod velikim pritiskom. No, priznao je da vjeruje da je Chelsea najbolji izbor za njega.

"Pitao sam Wengera šta će biti i da li će Aubameynag doći. Isto to je radio i moj agent jer smo željeli znati šta se dešava. Nisam želio da idem, ali sam bio primoran na to. Rekao mi je da će uraditi sve da budem sretan i na kraju me pustio da idem. Poručio mi je da ne bi mogao sebi oprostiti da ne odem na SP u Rusiju, a da sam ostao u Arsenalu vjerovatno bi tako i bilo. Želim da idem na SP i to me na kraju 'otjeralo' u drugi klub za većom minutažom", rekao je Giroud.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi