Epski preokret u Firenci

Gladbach na krilima nevjerovatnog Stindla do osmine finala

Fudbaleri Borussije iz Monchengladbacha su večerašnjom pobjedom nad Fiorentinom rezultatom 4:2 izborili plasman u osminu finala Evropske lige.

Fiorentina je u prvoj utakmici slavila sa 1:0, a večeras je do 44. minute vodila sa 2:0. Bilo je to ukupnih 3:0 za Fiorentinu i tada se činilo da gosti više nemaju šta da traže, ali to nije bio slučaj.

Fiorentina je povela u 16. minuti preko Kalinića, da bi u 29. Valero povisio na 2:0. U 44. minuti je krenuo epski preokret gostiju, kada je Stindl iz penala pogodio za smanjenje rezultata na 2:1.

Odmah na staertu drugog poluvremena, Gladbach je poravnao na 2:2 a strijelac je još jednom bio Lars Stindl. Njemački napadač je u 55. minuti kompletirao svoj hat-trick i doveo svoj tim do nevjerovatnog preokreta, da bi već u 60. minuti Christensen nokautirao Fiorentinu golom za 4:2.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ispostavilo se na kraju da je to bio konačan rezultat utakmice, koja će sasvim sigurno ući u anale Evropske lige.

Plasman dalje slave Genk i Kopenhagen, koji su večeras ostvarili povoljne rezultate protiv Astre, odnosno Ludogoreca. Genk je Astru pobijedio sa 1:0 golom Pozulea u 67. minuti, dok su Kopenhagen i Ludogorec odigrali 0:0. Taj rezultat bio je dovoljan Dancima, koji su u prvom duelu u Bugarskoj slavili sa 2:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi