Glasgow Rangers upisao najbaksuzniju pobjedu ikada

Nezapamćen slučaj u svijetu nogometa

Glasgow Rangers upisao najbaksuzniju pobjedu ikada

S. Grebović

Glasgow Rangers je danas na svom Ibroxu u 7. kolu škotskog Premiershipa sa 4:0 bio bolji od Dundee Uniteda.

Golove za Gerrardovu ekipu redom su postizali Kent, Tavenier, Roofe i Arfield, po dva u svakom poluvremenu, čime su se Rangersi dodatno učvrsili na liderskoj poziciji.

Nakon sedam kola imaju 19 bodova, dok je njihov najveći rival Celtic odigrao tek pet kola i ima 13 poena na svom kontu.

Ekipa iz Glasgowa je današnju pobjedu platila dosta skupo, s obzirom da su im se povrijedila čak četiri fudbalera, zbog čega je Steven Gerrard zadobio veliku glavobolju. 

Alfredo Morelos, Ryan Jack i Brandon Barker su u ovom meču bili prinudno zamijenjeni, a nakon susreta na povredu se žalio i Leon Balogun, što je zaista nevjerovatno.

Engleski stručnjak nije isključio mogućnost dovođenja pojačanja, kako bi dostojno zamijenio igrače na koje neće moći računati u nastavku duge sezone.

Škoti će u četvrtak u okviru Lige Evrope gostovati slabašnom Lincolnu na Gibraltaru.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi