Barcelona iza zatvorenih vrata pobijedila Las Palmas

Španska La Liga

Barcelona iza zatvorenih vrata pobijedila Las Palmas

Fudbaleri Barcelone pobijedili su danas na domaćem terenu Las Palmas sa 3:0 u okviru 7. kola španske La Lige. 

Ovaj meč igran je iza zatvorenih vrata zbog toga što se Barcelona bojala za sigurnost na stadionu nakon nereda koji se tokom čitavog dana dešavaju u Kataloniji. 

Vjerovatno su se ta dešavanja malo i odrazila na igrače Barcelone koji su tokom prvog dijela meča igrali nešto lošije te se na odmor otišlo bez golova. 

Ipak, u nastavku meča Katalonci su bez ikakvih problema stigli do tri boda i to golovima Busquetsa i dva puta Messija. Argentinski fudbaler sada ima čak 11 golova iz sedam mečeva La Lige ove sezone i uvjerljivo je prvi strijelac. 

Barca je zadržala lidersku poziciju i sada imaju 21 bod što je i maksimalno nakon sedam kola, a iza njih je Sevilla sa pet bodova manje. S druge strane, Las Palmas je na 17. mjestu sa samo šest osvojenih bodova. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španska La Liga, 7. kolo:

Barcelona-Las Palmas 3:0 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi