Glavaš: Ponosan sam što sam dio te historije

Kapiten iz Manausa za SportSport.ba

Glavaš: Ponosan sam što sam dio te historije

Samir Mlaćo

U petak će u dvorani Ramiz Salčin na Mojmilu odigrati se revijalna utakmica na kojoj će nastupati igrači koji su nosili dres naše nogometne reprezentacije u prvim službenim mečevima.

Utakmica se igra sa početkom u 18 sati, a na taj način započeti će obilježavanje manifestacije koja nosi naziv "I Tirana i Marakana".

Vlatko Glavaš, proslavljeni Bugojanac, bio je kapiten naše reprezentacije u Manausu kada smo odmjerili snage sa Brazilom. Ronaldo je donio Kariokama minimalnu pobjedu pogotkom u 67. minuti , ali ova prijateljska utakmica ostala je u posebnom pamćenju za sve naše igrače, stručni štab te ljubitelje nogometa u zemlji.

"Ponosan sam što sam dio te historije, jer od tih godina postoji i država BiH kao i Nogometni savez naše zemlje. Drago mi je da vidim sve te nekadašnje saigrače, a  posebno mi je žao što sa nama neće biti Suvad Katana, Mustafa Hukić i neki drugi. Drago mi je da  vi novinari i naš Savez ne dozvoljavate da se to zaboravi. Ipak, ima još mnogih stvari koje se ne smiju i ne trebaju zaboraviti", kazao je Glavaš za SportSport.ba.

Očekuje se da će dvorana u Mojmilu biti ispunjena do posljednog mjesta, s obzirom da su brojne legende našeg nogometa najavile dolazak.

"Naravno da pozivam publika da dođe, pogotovo što je utakmica humanitarnog karaktera", dodao je Glavaš.

Naša reprezentacija u Brazilu je 1996. godine nastupala u sastavu: 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Dedić, Geca, Pintul, Ramčić, Kapetanović, Glavaš (Dadić 78.), Begić (Musić 62.), Beširević, Šabić (Turković 70.), Bolić, Salihamidžić (Osmić 78.). Selektor: Fuad Muzurović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi