Glavu gore: Poraz kadeta u duelu sa Belgijom, za četvrtfinale protiv Republike Irske

Evropsko prvenstvo za kadete

Glavu gore: Poraz kadeta u duelu sa Belgijom, za četvrtfinale protiv Republike Irske

Kadetska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Belgije rezultatom 4:0 u drugom kolu Evropskog prvenstva.

U večerašnjem susretu kadeti su imali priliku da trijufom stignu na prag plasmana u četvrtfinale, međutim nakon poraza od Belgije priliku da prođu grupnu fazu tražit će u posljednjem kolu protiv Republike Irske.

Meč u Rotherhamu ponudio je zanimljivu fudbalsku predstavu. Izuzimajući pokušaj Hasića iz 11. minute, Belgijanci su na otvaranju utakmice bili nešto agilniji, a to im se isplatilo u 17. minuti, kada je nakon lijepe akcije mrežu našeg tima zatresao Vertessen za vodstvo od 1:0.

Samo minutu kasnije Belgijanci su imali novi pokušaj, ovoga puta preko Mpie, a nedugo zatim je zaprijetio i Raskin.

Na 2:0 se čekalo do 31. minute. Za udvostručenje vodstva Belgije je pogodio Mpie, a gol je priznat iako su naši fudbaleri protestovali kod glavnog arbitra, smatrajući da lopta nije prošla gol liniju.

Najbolju šansu za naš nacionalni tim bilježimo u 35. minuti. Sam pred belgijskog golmana je izašao Badžak, no udarac fudbalera Augsburga je odbranio Shinton. Do kraja poluvremena Zmajići su prijetili još preko Matkovića, pokušao je potom nešto napraviti i Hasić, ali promjene rezultata nije bilo.

Belgijanci su nastavili ofanzivno igrati i u drugom dijelu. Odmah na startu Mpie je šutirao preko gola sa samo četiri metra, da bi potom Islamović izbio loptu s linije nakon još jednog pokušaja Belgijanaca.

Pokušavali su bh. kadeti na sve načine da se vrate u meč. Veliku šansu u 50. minuti je imao Memišević, čiji je udarac otišao pored gola, a isti igrač je u 52. minuti pokušao zaprijetiti i sa ruba šesnaesterca.

Sve nade da naš tim može doći do pozitivnog rezultata ugašene su u 63. minuti, kada je Rankić nespretno zatresao sopstvenu mrežu za vodstvo Belgije od 3:0. Do kraja utakmice Belgijanci su uspjeli postići još jedan gol, a konačnih 4:0 u 79. minuti je postavio Lemoine.

Mečevi 3. kola grupe C zakazani su za 11. maj od 14:00 sati.

Evropsko prvenstvo za kadete:

BiH - Belgija 0:4 (Vertessen 17', Mpie 29', Rankić (OG) 63', Lemoine 79')

BiH: Kačavenda, Muminović, Islamović, Matković, Rankić, Voloder, Mehić, Hasić (C), Badžak, Đokanović, Memišević.

Belgija: Shinton, Lissens, Vandermeulen, Dendoncker, Masscho, Raskin (C), Vertessen, Suray, Sidibe, Mvom Onana, Yayi Mpie.

Top Komentari

Guber
Previše medijskog pritiska na djecu pustite ih da igraju fudbal još su oni mladi da se bave intervjuima pustite ih na miru da odrade zadnju utakmicu u grupi
26 0
Korisnik
hobotniceee vihori sa krila i bekovaaa ubojice u šesnaestercuuuu sve to kvazi novinari napisaše nakon jedne utakmice i slučajne pobjede protiv Danske
7 24

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi