Gluhi telefoni u Romi: Džeko jedno, Pellegrini drugo

Roma ispala od Seville

Gluhi telefoni u Romi: Džeko jedno, Pellegrini drugo

A. Čaušević

Još jedna sezona za Romu je okončana bez trofeja, ali i plasmana u Ligu prvaka nakon što je Vučica potpuno podbacila protiv Seville. 

Sevilla je u osmini finala Europa lige bila bolji rival od početka do kraja meča. Andalužani su pobijedili s 2:0, te su se potpuno zasluženo plasirali u narednu rundu nokaut faze Europa lige.

U izjavi poslije utakmice Edin Džeko nije krio razočaranje te je kritikovao sve redom, posebice stručni štab na čelu s Paulom Fonsecom.

"Sve me razočaralo. Nikada nismo bili u utakmici. Pojeli su na nas u svemu - brzini, tehnici i pripremi utakmice. Nikad nismo bili u igri" rekao je Džeko te dodao:

"Svi trebamo sebi postaviti pitanje kako bi bili konkurentni na međunarodnom nivou. Postoje ljudi koji trebaju odgovoriti, ja sam ovdje da igram. Razočaran sam jer nikad nismo bili u utakmici."

Nakon Džekine izjave kao da je uslijedila igra gluhih telefona pošto je Lorenzo Pellegrini u svojoj izjavi stao na loptu, te je veznjak za razliku od napadača pokušao da smiri situaciju.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Ne znam šta nam je falilo, Sevilla je odigrala veliku utakmicu i zaslužila je prolazak. Postoji dosta bijesa i razočarenja, ali u ovom trenutku je bolje razmisliti i ne pričati previše jer će se reći stvari koje se ne žele reći", poručio je mladi veznjak.

Za fudblere Rome slijedi period odmora, dok će novi vlasnici morati brzo reagovati i pronaći najbolja rješenja da Vučicu ponovo učine konkurentnim timom.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Bulle
Jedi g Pelegrini, koliko si pogresnih dodavanja imo u sezoni bolje sa sutis, idi treniraj pa komentarisi.
4 1
Penderinos
Nema smallinga, primjeri se njegov izostranak
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi