"Glupa nesreća" Elvira Koljića: Kako je bh. napadač mogao izbjeći tešku povredu?

Šta kažu Rumuni?

"Glupa nesreća" Elvira Koljića: Kako je bh. napadač mogao izbjeći tešku povredu?

Tek što se oporavio od teške povrede zadobijene na debiju za reprezentaciju BiH, u martu ove godine, Elvir Koljić je naišao na nove velike probleme.

Koljićeva Craiova je prošle sedmice igrala meč Kupa Rumunije protiv Voluntarija, a bh. napadač je u igru ušao u 49. minuti. Samo 20-ak minuta kasnije Koljić je zbog povrede morao van igre.

On je pokušao uputiti udarac makazicama ka golu Voluntarija, ali je promašio loptu i nezgodno pao na leđa. Pokušao je Koljić nastaviti meč, odmah se pridigrao, ali nije išlo.

Ubrzo je bio primoran zatražiti ljekarsku pomoć, te je ubrzo i zamijenjen.

Prvobitno je vladao optimizam, vjerovalo se da Koljić neće na dužu pauzu, ali potom "crne vijesti". Koljić je, prema izvještajima rumunskih medija, zaradio napuknuće kosti u kičmenom stubu, a iako neće morati pod nož, očekuje ga nova duža pauza.

Rumunski mediji danas pišu da je Koljić vrlo lako mogao izbjeći "glupu nesreću", samo da nije odmah pokušao ustati nakon pada.

"Medicinski stručnjaci vjeruju da bosanski napadač ne bi imao pukotinu u kralježnici da se nije odmah, naglo digao nakon što je pao na leđa. Odmah nakon pada Koljićevi mišići na leđima su bili zgrečni, a u trenutku kada je naglo ustao stavio je veliki pritisak na kost i tako se pojavila fraktura. Da se polako podigao, najprije na koljena, a potom i lagano stao na noge do ovog problema ne bi došlo", piše rumunski Fanatik.

Top Komentari

ArminA
E moj brate ,brz oporavak .Molim se za tebe da te sto prije prodju ta zla desavanja ,prejak igrac !
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi