U bh. klubu šokirani kada su ušli u svlačionicu gostiju poslije meča: "Zaista strašan čin"
Sa jedne od ranijih utakmica nada GNK Bratstvo... FOTO: GNK Bratstvo

Kažu da će i Savez obavijestiti o svemu što se dešavalo

U bh. klubu šokirani kada su ušli u svlačionicu gostiju poslije meča: "Zaista strašan čin"

Samir Mlaćo

Ružne scene, one koje svakako nisu dio nogometne priče, često obilježe utakmice na stadionima u našoj zemlji. 

Vrlo često gledamo brutalne prozivke navijače, parole kojima svakako nije mjesto na stadionima, ali i loše ponašanje aktera utakmice. Tako je bilo proteklog vikenda u Bosanskoj Krupi.

Naime, snage su odmjerili kadeti GNK Bratstvo Bosanska Krupa i FK Omarska, a domaći su bili šokirani kada su poslije meča pregledali gostuju svlačionicu.

U istoj je neko napisao "nož, žica", te domaće ističu da to jasno aludira na genocid u Srebrenici. Prosto nisu vjerovali da su mladi nogometaši koji trebaju biti primjer drugima spremni bili uraditi ovako nešto. Naveli su da će o svemu upoznati i Fudbalski savez Republike Srpske.

Na zadnjoj odigranoj utakmici omladinskih kategorija kadetskih i juniorskih selekcija između GNK Bratstvo - FK Omarska...

Posted by GNK Bratstvo 1918 - Bosanska Krupa on Thursday, November 23, 2023

"Na zadnjoj odigranoj utakmici omladinskih kategorija kadetskih i juniorskih selekcija između GNK Bratstvo - FK Omarska desio se zaista strašan čin. U gostujućoj svlačionici na zidu je iscrtan užasan fašistički povik "NOŽ ŽICA" aludirajući na genocid počinjen u Srebrenici.

Oglasi

Iznenađeni smo, zatečeni i ostavljeni bez teksta, da jedno dijete može danas biti zadojeno mržnjom i da ostavi ovakvu poruku. Obavijestit ćemo sutra već Fudbalski savez Republike Srpske uz nadu da će poduzeti adekvatne mjere. Apelujemo sportskim radnicima iz FK Omarska kao i roditeljima djece koji igraju u tom klubu, da obavezno porazgovaraju sa svojom djecom", stoji u objavi GNK Bratstvo.

Utakmica je prošla bez incidenata, u nadmudrivanju dječaka na terenu, ali definitivno će se više pričati o grafitu u svlačionici gostiju. Ko je uradio isti, otkrit će istraga, a za sada se nisu oglasili iz FK Omarska.

GNK Bratstvo domaćin za primjer

Treba istaći da je GNK Bratstvo član Druge lige FBiH grupa Zapad. Seniori ovog kluba su na drugoj poziciji nakon prvog dijela sezona, a ovaj klub se uvijek isticao kao sjajan domaćin.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Tako je bilo i u Kupu BiH gdje je u Bosanskoj Krupi gostovala Zvijezda 09, a gosti su nakon meča posebno riječi hvale imali za domaćine i njihovu organizaciju meča te samu publiku.

FK Omarska ima i seniorsku selekciju koja se takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske. Trenutno je na posljednjem mjestu sa samo 12 bodova i gotovo je siguran putnik u niži rang.

Top Komentari

Hanibal
To su sigurno uradili sinovi onih sto su u konc logoru Omarska ubijali Bosnjake. Tako da s eta parola fasista omoze odnositi na sve konc logore i stratista na kojima su masovno ubijani Bosnjaci. Jadno je koliko su srpskoj djeci napunjene glave fasizmom i pokoljima nad drugim narodima.
1 0
Mitjo
Svako zito ima kukolja, ali Omarska je posebna priča od prvog tima pa nanize.. Tu sve sami kukolj.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi