Na Zapadu je čini se sve gotovo: NK Travnik i u derbiju potvrdio dominaciju, Veziri sve bliže tituli

Visoke pobjede Romarija i Sloge, Iskra slavila u gostima

Na Zapadu je čini se sve gotovo: NK Travnik i u derbiju potvrdio dominaciju, Veziri sve bliže tituli

S. Mlaćo

Zanimljivo je i u četiri Druge lige FBiH, a u grupi Zapad čini se da nema puno dilema.

Nekadašnji premijerligaš NK Travnik sve je bliže tituli prvaka i doigravanju za Prvu ligu FBiH.

Veziri su jučer u komšijskom derbiju savladali NK Vitez sa 1:0, a Vitežani iako su najavili borbu za prvaka, gotovo da nisu opasnije zaprijetili svom rivalu.

Jedini pogodak postigao je Belmin Vila u 24. minuti i donio Travniku desetu pobjedu u 12 kola. 

Bugojanska Iskra slavila je nad Bajer 99 Velagići sa 2:1 golovima Dedića i Pidre, a treba istaći da su Bugojanci u kadru imali samo 12 nogometaša.

Rudar iz Han Bile slavio je kod NK Novi Travnik 2:0 golovima Osmančevića i Jusića, dok je NK Romari danas deklasirao FK Vitez sa čak 7:0.

Oglasi

Bilo je to nogometna lekcija, a istakao se Dario Ivoš sa tri pogotka, a po dva su dodali Marko Vujica i Marko Lujanović.

Ubjedljivu pobjedu upisao je i Vitez iz Bužima sa 4:0 protiv NK Brnjaci. Po dva puta pogađali su Samir Jašarević i Alem Hilić.

Iznenađenje smo vidjeli u Kiseljaku gdje je Rudar iz Kamengrada slavio sa čak 4:1. Gosti su nakon prvog dijela vodili 2:0 golovima Cerića i Burnića, a priču su u nastavku završili Hodžić te još jednim pogotkom Cerić.

Bratstvo iz Bosanske Krupe bilo je ubjedljivo u Sanskom Mostu protiv Podgrmeča. Bilo je čak 5:1 za goste koji se neće predati u borbi za prvo mjesto. Strijelci za Bratstvo bili su dva puta Ishak Džanan, te po jednom Nadarević, Ljutić i Šabić.

Golijadu je vidjela i publika u Bosanskoj Otoci. Sloga je ugostila Krajinu i slavila čak 6:2.

Hat-trick za domaće je upisao Nusmir Fajić, bivši napadač Veleža, Maribora, Travnika..., a dva je dodao Mehmed Sijamhodžić. Jedan je upisao Endi Tutić koji je i načeo slabašne gosti koji su se ponovo obrukali ove sezone.

NK Travnik sada ima 32 boda, GNK Bratstvo je na 23, a NK Kiseljak i NK Iskra imaju po 21. osvojen bod.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Kako je već poznato, doigravanje za Prvu ligu FBiH igrat će četiri prvaka četiri Druge lige FBiH.

Dva tima idu u Prvu ligu FBiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi