Sergej Jakirović nadmudrio Manuela Pellegrinija: GNK Dinamo slavio kod Betisa!
GNK Dinamo Zagreb slavio veliku pobjedu protiv Real Betisa.

Velika pobjeda Modrih

Sergej Jakirović nadmudrio Manuela Pellegrinija: GNK Dinamo slavio kod Betisa!

E. Ganibegović

U terminu od 21 sat odigrane su još četiri prve utakmice 1/16 finala Konferencijske lige. Jasno, pažnja regiona bila je usmjerena na duel Betis - Dinamo Zagreb.

GNK Dinamo Zagreb je slavio rezultatom 0:1 u prvoj utakmici 1/16 finala Konferencijske lige koju je u Španiji igrao protiv Betisa.

Domaći tim u petoj minuti je imao dobru šansu. Fekir je tražio Williana Josea, ali mu se lopta od Theophilea i Mišića odbila ravno u noge. Dobro je pucao, ali Nevistić odbija u korner.

To je bilo gotovo sve od uzbuđenja sve do 59. minute kada je domaći tim imao novu šansu. Fekir je odlično ubacio iz kornera, Cardozo je dobio skok, ali nije dobro zahvatio loptu koja odlazi malo pokraj gola.

Odličan udarac Bulata s nešto više od 20 metara u 68. minuti, lopta je otišla malo pokraj gola.

Igrala se 73. minuta kada su igrači Dinama tražili penal i dobili ga. Balakin je pogledao snimak, vidio da je Riad igrao rukom u svom kaznenom prostoru i pokazao na bijelu tačku.

Oglasi

Odgovornost je preuzeo Bruno Petković. Golman Betisa je pogodio stranu, ali nije mogao odbraniti i to je bilo 0:1.

Nova šansa za Betis u 83. minuti. Fekir je ubacio, Riad šutirao glavom, ali brani Nevistić i spašava goste iz prijestolnice Hrvatske koji na kraju slave veliku pobjedu. 

Dinamo je pet minuta kasnije spasila i stativa. Sjajan udarac Williana Josea iz slobodnjaka, Nevistić je bio svladan, ali je stativa spasila goste.

Konferencijska liga, 1/16 finala, prva utakmica:

Betis - Dinamo 0:1

Betis: Silva - Ruibal, Pezzella, Riad, Miranda - Cardoso, Carvalho - Rodri, Fekir, Ezzalzouli - Willian Jose

Oglasi

Dinamo: Nevistić - Ristovski, Theophile, Bernauer, Perković - Mišić, Bulat - Kaneko, Baturina, Hoxha - Petković.

Ajax se spasio, pobjeda Maccabija, remi u Švicarskoj

Od 21 igrane su još tri utakmice. Norveški Bodo/Glimt je s 0:2 vodio kod Ajaxa, ali Nizozemci se na kraju spašavaju i završilo je 2:2. Oba pogotka za goste postigao je Gronbaek, dok je Ajax smanjio u 89. minuti iz penala preko Van den Boomena. Berghuis u sedmoj minuti nadoknade pogađa za 2:2. Naš Benjamin Tahirović nikako nije ulazio u igru kod domaćeg tima. 

Maccabi Haifa je pogotkom Pierrota slavio protiv Genta 1:0, dok su Servette i Ludogorets igrali 0:0 uz napomenu da je kod domaćih Miroslav Stevanović igrao cijeli susret.

Ajax - Bodo/Glimt 2:2
Maccabi Haifa - Gent 1:0
Servette Ludogorets 0:0

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Podsjetimo, revanš utakmice igraju se za sedam dana, a ranije danas igrane su još četiri utakmice i postignuti su sljedeći rezultati:

Molde - Legia 3:2
Olympiacos - Ferencvaros 1:0
Royale Union SG - Eintracht 2:2
Sturm - Slovan 4:1

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Frane
Neka pati Jarni i svi muslimani.
2 0
FahrudinKonjHodzic
jakire pizdo mostarce si izdo
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi