GNK Dinamo pomjera granice: Modri su pokazali šta znače Hrvatskoj, večeras su oborili rekorde!
GNK Dinamo Zagreb podjsetio na slavne dane i 1963. godinu!

Velika pobjeda na Pirinejima

GNK Dinamo pomjera granice: Modri su pokazali šta znače Hrvatskoj, večeras su oborili rekorde!

E. Ganibegović

GNK Dinamo Zagreb večerašnjom pobjedom protiv Betisa u Sevilli pomjerio je određene granice kada je sam klub, ali i hrvatski fudbal u pitanju.

U prvoj utakmici šesnaestine finala Konferencijske lige, GNK Dinamo Zagreb je večeras rezultatom 0:1 bio bolji od Real Betisa.

Pobjedonosni pogodak za Modre postigao je iz penala Bruno Petković sredinom drugog poluvremena, da bi kasnije u finišu utakmice Nevistić i stativa spasili pobjedu gostima.

Osim što je ovaj trijumf otvorio vrata osmine finala prvaku Hrvatske, pobjeda nad Betisom je historijska iz još nekoliko razloga.

Naime, ovo je prva pobjeda Dinamo Zagreba u gostima protiv nekog kluba iz liga petice u nokaut fazi evropskog takmičenja još od davne 1963. godine.

Oglasi

Tada je hrvatski velikan slavio protiv minhenskog Bayerna u Njemačkoj rezultatom 1:4. Bilo je to u četvrtfinalu Kupa velesajamskih gradova. 

Također, prva je ovo pobjeda Dinamo Zagreba na tlu Španije ikada. Ustvari, prva utakmica u Španiji u kojoj Dinamo nije poražen.

Do sada je Dinamo devet puta igrao na tlu Španije i svih devet puta je izgubio.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Sigurno da ponosna može biti i Bosna i Hercegovina, s obzirom na to da je to ove pobjede Dinamo vodio bh. trener i bivši reprezentativac naše zemlje, Sergej Jakirović. 

Podsjetimo, revanš utakmice na rasporedu su za sedam dana. Nema sumnje da Betis očekuje paklena atmosfera na Maksimiru. 

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lalinjo
Samo ti Dinamo šampione....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti