Torcida za par sati kupila svoje ulaznice, Dinamo donio zanimljivu odluku pred veliki derbi
Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX

U nedjelju će vatreno biti na Maksimiru

Torcida za par sati kupila svoje ulaznice, Dinamo donio zanimljivu odluku pred veliki derbi

Samir Mlaćo

Zagreb i Split su na nogama, kao i cijela Hrvatska.

U nedjelju se na Maksimiru od 17:15 sati igra veliki derbi između Dinama i Hajduka. Hajduk je jesenji prvak, a u ovaj meč ulazi sa sedam bodova prednosti.

Dinamo ima i dvije utakmice manje, pa je jasno koliko ova meč i tabelarno znači za oba tima.

Hajduk je jutros pustio u prodaju ulaznice za svoje navijače, a cijene su pet eura.

Prodaja je počela od deset sati, a već do 13 sati ulaznica više nije bilo. Torcida je tako za samo par sati kupila tri hiljade ulaznica i jasno je da će Livaja i društvo imali veliku podršku.

Svi željno iščekuju nedjeljni derbi i nadaju se pravom spektaklu.

Oglasi

Istovremeno, oglasili su se iz GNK Dinamo. Kako navijači Hajduka ne bi kupili ulaznice za zapadnu tribinu, iz Dinama su odlučili da ulaznice mogu kupiti samo članovi klubova.

Ulaznice se od srijede nalaze u prodaji, a kupovina fizički na blagajnama biće moguća u subotu i nedjelju, u zavisnosti od toga kako prođe online prodaja.

"Prodaja ulaznica na TICKET POINTU bit će omogućena isključivo aktivnim članovima GNK Dinamo
- Aktivni član GNK Dinamo na Ticket pointu će moći kupiti do pet ulaznica za utakmicu Dinamo - Hajduk, uključujući i ulaznicu za sebe
- Preostale osobe za koje će biti namijenjene ulaznice koje je kupio aktivni član GNK Dinamo NE MORAJU biti aktivni članovi GNK Dinamo
Članovi mogu mogu iskoristiti pogodnost besplatne ulaznice koja vrijedi za 4 utakmice SuperSport HNL-a, Superkupa ili Kupa u 365 dana članstva. Za navedenu utakmicu članovi mogu podići ulaznice za tribinu zapad gore ili sjever gore", saopšteno je između ostalog iz GNK Dinamo.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ulaznice za derbi GNK Dinamo - HNK Hajduk 🔥⚽️ 🗓️ Nedjelja 17. prosinca, 17:15 sati Cijene ulaznica ✅ Zapad dolje 25€ ✅...

Posted by GNK Dinamo Zagreb on Tuesday, December 12, 2023

Navodi se i to da će stadion u nedjelju biti otvoren od 15:15 sati. Navijači Hajduka često ismijavaju da Dinamo nikada ne može napuniti Maksimir, osim kada je to derbi i kada se "uključe" svi koji podržavaju klub, a uz to ih dodatno motiviše dolazak Splićana.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi