Iz Dinama objasnili šta treba da se desi da Jusuf Gazibegović u januaru stigne na Maksimir

Bh. reprezentativac na meti Modrih

Iz Dinama objasnili šta treba da se desi da Jusuf Gazibegović u januaru stigne na Maksimir

Endin Čaušević

Mediji u Hrvatskoj jučer su objavili da bi bh. reprezentativac Jusuf Gazibegović u januaru mogao napustiti Sturm iz Graza i karijeru nastaviti u dresu Dinama iz Zagreba, te da je transfer veoma blizu realizacije. No, iz zagrebačkog kluba su jasno otkrili šta treba da se desi da bi Gazibegović završio na Maksimiru.

Gazibegović se našao jučer u centru pažnje fudbalske javnosti u Hrvatskoj nakon što su tamošnji mediji objavili da je bh. reprezentativac blizu dolaska u Dinamo.

Ovaj 23-godišnji desni bek igra trenutno u Sturmu iz Graza i ima poprilično dobru sezonu, te nije čudo što je na sebe skrenuo pažnju pojedinih evropskih klubova.

U Dinamu ne mogu biti zadovoljni jesenjim dijelom sezone i sigurno je da će biti promjena u igračkom kadru tokom januarskog prelaznog roka, a kako stvari stoje jedan od igrača na listi želja je i Gazibegović.

Međutim, iz Dinama su reagovali na natpise u medijima kako bi barem malo pojasnili da nijedan transfer nije blizu završetka i da će se o tim stvarima raspravljati tek kada januarski prelazni rok zvanično počne.

Oglasi

No, da je Gazibegović na listi mogućih pojačanja Dinama to je tačno, no iz zagrebačkog kluba su poručili šta treba da se desi da bh. reprezentativac na kraju potpiše za Modre.

Naime, sve ovisi o tome da li će Sadegh Moharrami napustiti Dinamo u januaru jer bi odlaskom Iranca mjesto desnog beka bilo jedno od prioriteta za pojačanja.

"Skautiramo dosta igrača, pa tako i Gazibegovića. Međutim, bilo kakvo dovođenje desnog beka ovisi o tome hoće li otići na zimu Sadegh Moharrami. Ako on ostaje, onda nećemo dovoditi nikoga na desnoj strani, to je valjda jasno. A još se ne zna odlazi li Moharrami", poručili su iz Dinama za Sportske novosti.

Što se Dinama tiče ovaj klub će zimske pripreme početi 2. januara u Zagrebu, a šest dana kasnije će put Rovinja gdje će odigrati i četiri pripremne utakmice.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

   Jusuf Gazibegović skrenuo pažnju na sebe veoma dobrim igrama u dresu Sturma iz Graza

S druge strane Gazibegović sa Sturmom ima ugovor do ljeta 2026. godine, a njegova tržištna vrijednost trenutno je oko četiri miliona eura.

Gazibegović je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 21 meč za Sturm u svim takmičenjima, dao je jedan pogodak i upisao još tri asistencije. U dresu reprezentacije BiH odigrao je 14 utakmica.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti