U Splitu će da polude: Dinamo već u prvom zaostalom meču 'dobio' zamjenu domaćinstva
Petković u duelu protiv Hajduka FOTO: CROPIX

Ludnica će biti u drugom dijelu HNL-a

U Splitu će da polude: Dinamo već u prvom zaostalom meču 'dobio' zamjenu domaćinstva

Samir Mlaćo

Drugi dio sezone u HNL-u nije počeo, a već je veoma burno.

Dinamo je 23. januara trebao igrati u Kranjčevićevoj, a domaćin je trebala biti Lokomotiva, koja je veoma neugodan rival na svom stadionu.

Ipak, iz Lokomotive su poslali zahtjev za zamjenu domaćinstva, odnosno da se navedeni meč igra na Maksimiru, a da meč 31. kola ova dva tima kasnije bude odigran na stadionu Lokomotive.

Kao razlog naveli su vremenske uslove i da je pitanje da li će zbog snijega njihov stadion e moći da bude spreman za navedeni meč.

Smatraju da Maksimir zbog grijača ispod travnjaka može osigurati sjajne uslove za igru, a HNS je vrlo brzo reagovao.

Iako im zbog manje igračke kvalitete odgovara lošiji teren iz Lokomotive su se odlučili poslati zahtjev za promjenu domaćinstva utakmice.

Posted by CrneKese on Friday, January 19, 2024
Oglasi

Donio je odluku od zamjeni domaćinstva i tako će Dinamo prvi zaostali meč odigrati na Maksimiru pred svojim navijačima.

Naveli su da je sve po pravilima, odnosno da su ispoštovane Propozocije takmičenja SuperSport HNL.

"Temeljem zamolbe NK Lokomotiva i uz suglasnost GNK Dinamo, povjerenik za natjecanje Prve HNL donio je odluku o zamjeni domaćinstva zaostale utakmice 4. kola SuperSport HNL-a pa će tako spomenuta utakmica između NK Lokomotiva i GNK Dinamo biti odigrana na stadionu Maksimir, u utorak 23. siječnja u 17:00 sati.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Slijedom toga, utakmica 31. kola između istih protivnika bit će odigrana na stadionu Kranjčevićeva", naveli su iz GNK Dinamo putem zvanične stranice.

Naravno da se ova odluka nije dopala navijačima Hajduka, Rijeke, Osijeka..., koji smatraju da u Dinamu ništa neće prepustiti slučaju i da žele što prije riješiti zaostale utakmice te se uključiti u borbu za prvaka.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi