Dinamo nadigrao Poljake, ljutiti Petković sam izašao sa terena, Jakirović otvoreno o tome govorio
FOTO: CROPIX

Modri se sada okreću nastavku prvenstva

Dinamo nadigrao Poljake, ljutiti Petković sam izašao sa terena, Jakirović otvoreno o tome govorio

Samir Mlaćo

Zimske pripreme zagrebački Dinamo danas je završio pobjedom nad poljskim Slaskom.

Bilo je 3:2, a utakmicu je obilježio Bruno Petković. Sjajni napadač je u 51. minuti samovoljno napustio teren, a bio je veoma ljut. Teren je bio u teškom stanju, što je Petkoviću itekkako zasmetalo, pa je nešto i dobacio svima na klupi.

Jasno je bilo da mu se ne igra na takvom terenu i da vidi da se samo može povrijediti, ali da sam izlazi neko sa terena to se rijetko viđa.

Da li je to dokaz da Sergej Jakirović ima problema u svlačionici i da Petković zapravo sam odlučuje kada će izaći, svakako se da raspravljati.

Ipak, Jakirović je poslije meča sve prokomentarisao i očigledno želio sve smiriti.

Oglasi

"Nije se niko povrijedio, Petković je izašao iz predostrožnosti, na tom terenu se više nije moglo igrati. Bolje da je izašao", rekao je Jakirović na ovu temu.

Pohvalio je Petković sve igrače, naveo da su imali danas ozbiljnog rivala, te da je bilo puno duela i trke.

"Uspjeli smo izvući pobjedu", dodao je bivši trener Zrinjskog.

Dinamo sada kreće u potragu za Hajdukom. Splićani imaju sedam bodova više, ali Modri i dvije utakmice manje. Sa dvije pobjede sve bi stalo na jedan bod i onda je sve moguće.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Dinamo 23. januara igra zaostali meč 4. kola sa Lokomotivom. Mnogo puta Lokomotiva je bila kobna po modre, ali i po Hajduk, doduše Hajduk mnogo češće.

Dinamo ne smije pomisliti na kiks, a pritisak je zaista veliki.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Uzbuna ili?
1 0
Ham0
@Frane Kako si ljudino?
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi