Oršić trenira na Maksimiru, navijači Dinama u transu

Mnogo bi pomogao ekipi u borbi za prvaka, ali...

Oršić trenira na Maksimiru, navijači Dinama u transu

Samir Mlaćo

Po treći put ove sezone Dinamo nije uspio da savlada ljutog rivala Hajduka. Bilo je jučer 0:0 na Maksimiru, te Modri ostaju ispod Splićana, ali bitka za prvaka se nastavlja.

Modrima su svakako pojačanja potrebna, a navijači su sa osmijehom bili kada su na Maksimiru ugledali Mislava Oršića.

Oršić je iz Dinama otišao u Trabzonspor, a povrijedio se na ljeto na treningu i uspješno je operisan nakon teške povrede križnog ligamenta.

Ipak, sada se osjeća bolje i sve bliži je povratku na teren. To će naravno biti u Trabzonsporu, ali navijači Dinamo potajno se nadaju da bi Oršić mogao se vratiti u Dinamo i pomoći ekipi u osvajanju titule prvaka.

Oršić je sa osmijehom odrađivao treninge, te prema svemu sudeći djeluje da je spreman da se vrati na teren, s obzirom da već radi i sa loptom.

Oglasi

Posljednju utakmicu za reprezentaciju Oršić je odigrao u Kataru na Svjetskom prvenstvu, a bio je asistent protiv Kanade i Brazila, te strijelac u pobjedi nad Marokom.

Mislav Oršić je zimus prešao iz Dinamo Zagreba u Southampton, no boravak u tom klubu bio mu je jedna od najlošijih epizoda u karijeri.

Osim što je Southampton kao posljednjeplasirani napustio društvo najboljih, Oršić se nije naigrao i sreću je morao potražiti negdje drugo.

Jakirović najavio pojačanja

"Vjerujem da ćemo mi biti prvi koji će proći cilj, ja sam trener, ali u saradnji sa sportskim sektorom dovest ćemo igrače koji su nam potrebni, radimo na tome", jučer je rekao Jakirović nakon najvećeg hrvatskog derbija.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Dinamo je danas saznao u šesnaestini finala Konferencijske lige. To će biti španski Betis koji je svakako favorit, ali Modri vjeruju da mogu u Evropi zaigrati kao par godina ranije kada su rušili velike timove iz Liga petice.

Sada je situacija nešto drugačija, mnogo se pate, kako u domaćem prvenstvu, tako i u Evropi, no uz kvalitetna pojačanja navijači vjeruju da će gledati 'dobri-stari' Dinamo.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi