Bomba s Maksimira: GNK Dinamo dovodi bivšeg golmana Hajduka!
Foto - EPA

Pregovori počeli

Bomba s Maksimira: GNK Dinamo dovodi bivšeg golmana Hajduka!

Midhat Šljivak

Zagrebački Dinamo u januaru će pojačati golmansku poziciju, a među stative hrvatskog prvaka mogao bi stati nekadašnji golman Hajduka Ivo Grbić.

Dinamo planira dovesti nekoliko fudbalera u januarskom prelaznom roku. Pozicija golmana jedna je od onih koju Sergej Jakirović želi ojačati i čini se kako su Modri uspjeli riješiti pitanje čuvara mreže.

Novi golman tima s Maksimira trebao bi postati 27-godišnji Ivo Grbić. Aktuelni golman Atletico Madrida u pregovorima je s klubom i posao bi uskoro mogao biti završen.

Grbić bi Dinamo trebao koštati dva miliona eura. Njegovo dovođenje riješilo bi pitanje čuvara mreže u narednim godinama jer su pred Grbićem tek najbolje godine.

Interesantno je svakako da je ovaj golman dijete splitskog Hajduka. Prošao je omladinske kategorije, branio je kratko za prvi tim, da bi 2018. godine otišao u zagrebačku Lokomotivu.

Oglasi

Dobri nastupi donose mu veliki transfer u madridski Atletico. Jorgandžije su za njegove usluge izdvojili 3.5 miliona eura i imao je ulogu rezervnog golmana Janu Oblaku.

Za Atletico je nastupio u 14 utakmica, jednu sezonu je proveo na posudbi u Lilleu, a za reprezentaciju Hrvatske je nastupio u dvije utakmice. Bio je treći golman na Svjetskom prvenstvu 2022. godine.

Japanac želja, on ne želi u Zagreb, Bosanac u igri

Japanac Diki Hashioku (24), koji igra na poziciji desnog beka, također je želja zagrebačkog kluba. Međutim, on ne želi doći u Hrvatsku.

Hashioku igra zaista dobro u redovima belgijskog Sint-Truidensea, privukao je pažnju Dinama i grčkog PAOK-a, no on nema namjeru da ide u Hrvatsku ili Grčku, te čeka poziv iz najboljih evropskih liga.

Pored njega Modri su zainteresovani i za Jusufa Gazibegovića. I njegova odšteta je dva miliona eura i očigledno da je Dinamo spreman uložiti ove zime.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Tim s Maksimira je na trećem mjestu HNL-a s 34 osvojena boda. Vodeći Hajduk bježi sedam bodova, ali Dinamo ima dvije utakmice manje.

U Evropi će Dinamo u nokaut fazi Konferencijske lige igrati protiv španskog Real Betisa.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Almir5556
Imal sta novo o Modricu danas??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi