Prelaz iz jedan u dva, crveni karton i pobjeda za titulu: Dinamo nema ravnog u Hrvatskoj

Gojak i društvo slavili na Rujevici

Prelaz iz jedan u dva, crveni karton i pobjeda za titulu: Dinamo nema ravnog u Hrvatskoj

E. Ganibegović

Dinamo Zagreb je danas u 30. kolu 1. HNL s 1:2 slavio na gostovanju kod Rijeke.

Nikako nije dobro krenulo po Modre. Već u šestoj minuti Rijeka je povela. Abbas je dodao Čerinu, a ovaj sjajno pogađa za 1:0. 

Prvu veliku priliku Dinamo je imao u 18. minuti. Petković je došao do jedne odbijene lopte u kaznenom prostoru Rijeke nakon greške domaće odbrane. šutirao, ali Labrović skida zicer.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo većih uzbuđenja, a na otvaranju drugog trener Dinama Kopić na teren umjesto našeg Amera Gojaka šalje Andrića. 

Minuta 62. se igrala kada je domaći tim mogao do novog gola. Abass je povukao kontru, dodao Drmiću koji izlazi sam na Livakovića, no šutira preko gola. 

Kazna je stigla u 79. minuti. Andrić je odigrao sjajan povratni pas za Emrelija, a ovaj udarcem s ivice kaznenog prostora pogađa za 1:1. 

Oglasi

Krenuo je Dinamo na sve ili ništa do kraja, a sve se isplatilo u 86. minuti kada Ademi pogađa za veliku pobjedu. 

U sudijskoj nadoknadi je Rijeka ostala i s igračem manje nakon što je Anton Krešić dobio crveni karton.

Dinamo je nakon ove pobjede ponovo prvi na tabeli sa 63 boda s dva više, ali i utakmicom više od drugog Osijeka. Hajduk zaostalje već sedam poena za Dinamom, a Rijeka osam s utakmicom više i za njih je san o tituli danas i definitivno ugašen.

Ova pobjeda je možda i odlučila prvaka Hrvatske, ostaje da vidimo do kraja sezone. 

Treba istaći i da u konkurenciji Dinama danas nije bilo Luke Menala koji ima problema s plućima, dok Stanić i Zlomislić nisu dobili priliku s klupe u domaćoj ekipi. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

1. HNL, 30. kolo:

Rijeka - Dinamo 1:2 (Čerin 6'; Emreli 79', Ademi 86')

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi