Proslavljeni hrvatski novinar hvalio Mamićev Dinamo, bolje da nije: "Svinja bez stida i srama"
Zdravko Mamić je godinama vedrio i oblačio Dinamom (Foto: EPA)

Izazvao žestoke reakcije

Proslavljeni hrvatski novinar hvalio Mamićev Dinamo, bolje da nije: "Svinja bez stida i srama"

Edmir Škorić

Jedan od najpoznatijih sportskih novinara u Hrvastkoj, Ivica Blažičko, nedavno je gostovao u jednom podcastu, a neizbježna tema bio je hrvatski fudbal i rivalstvo Hajduka i Dinama.

Godinama unazad Dinamo dominira HNL-om i najzad je došla sezona u kojoj bi se moglo dogoditi da titula iz Zagreba preseli u Split ili Rijeku, koja trenutno drži prvo mjesto na tabeli.

Dinamo i dalje ima moć u svakom pogledu, ali čini se da ona nije izražena kao u vrijeme Zdravka Mamića. Blažička često nazivaju "mamićevcem", a nedavno su ga Bad Blue Boysi prozivali skandiravši mu: "Blažičko, Mamićeva pi*ko".

U spomenutom podcastu je u jednom trenutku govorio o novcu u fudbalu i, po mišljenju većine navijača, prozvao Hajduk. Naravno, njegove riječi su ubrzo "zapalile" navijače splitske ekipe.

"Deset godina bio direktor Siemensa (dugogodišnji i trenutni predsjednik Dinama Mirko Barišić op.a), utovario novac unutra. Pustite te priče, jedino bitno u nogometu i nogometnom bizinsu je ko će osigurati 30, 40, 50, 60. Ostalo je potpuno nevažno. Ako hoćete imati dobar klub. A ako ne, onda možete raditi ove cirkuse. i 15 godina biti down. Jako down", rekao je između ostalog Blažičko u Podcast Inkubatoru.

Oglasi

Očekivano, izazvao je tom izjavom dosta negativnih reakcija od strane brojnih navijača Hajduka.

"Mamićeva podrepina", "Prasičko Makijaveli. Svinja bez stida i srama", "Mamićeva pi*ko"; "Ovom smećaru jedino bitno su pare", "Kakav debil" samo su neki od uvredljivih komentara.

Neki su pak komentari bili jako pohvalni, pa su pojedini pisali da je Blažičko rekao pravu istinu, a pisao je svoje viđenje i jedan od navijača Sarajeva.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Mada je istina jedina da ko donese novac može da i odnese.. Da moj klub FK Sarajevo ima pola uspjeha kao NK Dinamo mi bi Maminju dali pola Sarajeva grada!! U nogometu uvijek ima muljanja i pljačkanja, al titule i Evropa je bitna!!".

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti