Dinamo se sa samo tri riječi oglasio na Instagramu, pa krenuo "lov" na navijače Hajduka i Rijeke
Foto: Luka stanzl/PIXSELL

Modri po 35. put osvojili titulu prvaka Hrvatske

Dinamo se sa samo tri riječi oglasio na Instagramu, pa krenuo "lov" na navijače Hajduka i Rijeke

Endin Čaušević

Zagrebački Dinamo po 35. put u historiji osvojio je titulu prvaka Hrvatske nakon što je večeras na svom terenu pobijedio Osijek sa 1:0 u okviru 34. kola SuperSport HNL-a.

I pored toga što je Dinamo igrao jednu od lošijih sezona na kraju je klub s Maksimira svejedno uspio da odbrani titulu prvaka Hrvatske.

U finišu prvenstva najozbiljniji rival u borbi za trofej ekipi Dinama bila je Rijeka, ali nakon tri uzastopna poraza klub s Rujevice je posustao.

Dinamo je večeras uspio da pobijedi Osijek sa 1:0 i dođe do nove titule prvaka dva kola prije kraja prvenstva.

Junak Modrih u večerašnjem meču bio je Arijan Ademi koji je u 73. minuti postigao jedini gol na utakmici vrijedan titule prvaka Hrvatske.

Za Dinamo je ovo čak 35. titula prvaka Hrvatske po čemu je klub s Maksimira apsolutni rekorder. Pored toga ovo je sedmi uzastopni trofej za Modre što se tiče prvenstva.

Oglasi

Nakon što je sudija svirao kraj igrači su počeli feštu s navijačima koji su bili na tribinama, a pravo slavlje i uručenje trofeja gledat ćemo u posljednjem kolu kada će Dinamo na Masimiru ugostiti Rudeš.

Također, vrijedi istaći da su se Modri odmah oglasili i na zvaničnim profilima na društvenim mrežama, te su uz fotografiju objavili tek tri riječi nakon osvajanja nove titule prvaka.

"Najte kaj zameriti", poručili su iz Dinama.

Potražite više informacija na temu HNL:

Naravno, navijači Dinama jedva su dočekali da se oglase u komentarima kako bi prozvali fanove Hajduka i Rijeke koji ni ove sezone nisu uspjeli da zaustave dominaciju ovog kluba.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi