Jakirović bijesan na sudiju Kolarića, u direktnom prenosu se čulo šta je rekao glavnom arbitru

Znao je da je pogriješio što nije odmah svirao faul

Jakirović bijesan na sudiju Kolarića, u direktnom prenosu se čulo šta je rekao glavnom arbitru

Endin Čaušević

Dinamo i Osijek igraju na Maksimiru derbi 34. kola SuperSport HNL-a nakon kojeg bi mogli dobiti prvaka Hrvatske ako Modri slave. Dinamo ima vodstvo od 1:0, a u centru pažnje našao se Sergej Jakirović jer su svi čuli šta je govorio sudiji Patriku Kolariću prije nego što je on gledao VAR snimak.

I pored nešto lošije sezone Dinamo je pokazao da mu u Hrvatskoj još uvijek ne može niko ništa, te je iskoristio sve kikseve Rijeke i Hajduka zbog kojih će titula prvaka čini se ponovo završiti na Maksimiru.

Rijeka je danas poražena sa 3:1 u Varaždinu i ukoliko Dinamo večeras pobijedi Osijek i zvanično će odbraniti titulu prvaka Hrvatske.

Međutim, stvari na Maksimiru ne idu kako su se domaći nadali jer je Osijek pružio zaista odličan otpor, te su domaći tek kada su ostali s igračem više na terenu uspjeli da dođu do prednosti i povedu sa 1:0.

Trenutak koji je obilježio ovaj meč desio se u 64. minuti kada je Duarte oborio Hoxhu koji je išao sam na golmana Osijeka, ali sudija Patrik Kolarić nije se oglašavao.

To je izazvalo revolt domaćih, te su Sergej Jakirović i njegovi pomoćnici žestoko reagovali i protestvovali kod četvrtog sudije.

Oglasi

Nakon prekida Kolarić je dobio poziv kolega iz VAR sobe da se radi o situaciji koju on mora da pogleda i donese odluku. Iz Dinama su tražili penal, te je Kolarić po drugi put na meču odlučio da pogleda VAR snimak.

No, dok je išao ka VAR monitoru na putu mu se našao Jakirović koji je imao šta da kaže glavnom sudiji, a to se čulo i u direktnom prenosu.

"Ti moraš svirati faul, ti moraš svirati faul", govorio je Jakirović Kolariću koji mu je pokazao žuti karton zbog toga, a tu situaciju možete POGLEDATI OVDJE.

Kolarić je pogledao snimak sporne situacije i shvatio da je Duarte napravio prekršaj i donio je odluku da isključi defanzivca Osijeka jer je bio posljednji igrač odbrane zbog čega je on ironočno aplaudirao sudiji.

Oglasi

No, od penala za Dinamo nije bilo ništa jer je kontakt bio van kaznenog prostora, te su domaći dobili na kraju slobodan udarac.

Međutim, zagrebački tim je iskoristio igrača više i samo devet minuta kasnije poveo sa 1:0 kada je Ademi zabio gol za erupciju oduševljenja na Maksimiru.

Potražite više informacija na temu HNL:

Dinamo se nalazi pred pobjedom koja će im kako stvari stoje donijeti sedmu uzastopnu titulu prvaka Hrvatske.

Modri su bili najbolji kada je bilo najpotrebnije i pokazali su da im ni pored loše sezone u Hrvatskoj ne može niko ništa kada je borba za titulu u pitanju.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1690272632
Profa je Bog nogometa ...Gdje je god dođe klub osvoji titulu ..Da je ostao u Rijeci bili bi prvaci ..A onaj ***** Mišković ga je pustio ,pa optužio za izdaju ...Naklon do poda Profa
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi