Nesvakidašnja scena s VAR-om na Maksimiru i nevjerica na klupi Rijeke zbog konačne odluke

Dario Bel pokazao loptu za Dinamo

Nesvakidašnja scena s VAR-om na Maksimiru i nevjerica na klupi Rijeke zbog konačne odluke

M. Šljivak

GNK Dinamo Zagreb i HNK Rijeka na Maksimiru igraju meč 24. kola HNL-a, a već sreodnom prvog dijela VAR, kao i sudija Dario Bel su imali posla.

Zanimljiva situacija dešavala se na Maksimiru tokom prvog poluvremena derbija Dinama i Rijeke. U glavnoj ulozi je bio sudija Dario Bel, te scena na terenu sa sredine prvog poluvremena.

Golman Dinama Nevistić je istrčao na jednu loptu, uslijedio je start na Ivanovića zbog kojeg mu je sudija Bel pokazao žuti karton.

Na klupi HNK Rijeka su poludjeli. Željko Sopić je tražio crveni karton za golmana zagrebačkog tima, dok su iz GNK Dinamo smatrali da prekršaj uopšte nije postojao.

Situacija koja je obilježila prvo poluvrijeme na Maksimiru

Ubrzo je Bel dobio poziv iz VAR sobe. Pregledavao je potencijalni crveni karton, a zatim je vidio kako prekršaja nad Ivanovićem uopšte nije bilo. Poništio je karton golmanu Dinama i domaćem timu je pripala lopta.

Oglasi

VAR je u ovom slučaju pomogao sudiji Belu da donese, rekli bismo ispravnu odluku, a i u Rijeci će sve moći vidjeti na snimku i nema potrebe da se bune u ovom slučaju.

Ipak, ono što je začudilo sve je činjenica da je sudija Bel gledao da li postoje elementi za crveni karton, da bi zatim poništio i svoju prvobitnu odluku. Poprilično nevjerovatna scena zbog koje su na klupi Rijeke izgubili živce.

Trenutak kada je Nevistić startovao na Ivanovića (Foto: Marko Lukunic/Pixsell)

Skroman derbi igra se na Maksimiru. Najbolju šansu imao je Dinamo u nadoknadi prvog dijela kada je Radeljić na nevjerovatan način iz gola izvadio udarac Brune Petkovića.

Rijeka je na Maksimir stigla kao vodeći tim HNL-a. Ekipa Željka Sopića je na vrhu tabele s 51 bodom, dok je Dinamo na 45 osvojenih bodova uz utakmicu manje.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Izuzetno bitna utakmica je ovo za oba tima. To se vidi na terenu, gdje se igra dosta čvrsto i tvrdo i vidjet ćemo hoće li na kraju neko izaći kao pobjednik.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SamoSiroki
Naši su studije za njih vrh vrhova
0 1
lalinjo
Pero izdrži 25.2.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi