Promjene u Dinamu donijele i novi posao za Ivicu Olića

Kreće u novi izazov

Promjene u Dinamu donijele i novi posao za Ivicu Olića

Samir Mlaćo
Promjene u zagrebačkom Dinamu donijele su i novi posao za Ivicu Olića.

Naime, Antu Čačića na klupi Dinama naslijedio je Igor Bišćan, što je Dinamo sinoć i ozvaničio.

Četvrti je to samostalni trenerski angažman za Bišćana i sigurno ga očekuje pravi izazov.

“Bivši maksimirski junior, kasnije kapetan prve momčadi, jedan od najtrofejnijih igrača u povijesti kluba i dosadašnji izbornik hrvatske mlade reprezentacije, Igor Bišćan, novi je trener GNK Dinamo. Trener Bišćan imat će i novi stučni stožer u plavom klubu. Svoju premijernu utakmicu u Dinamu vodit će već ovu subotu protiv Lokomotive.

Ulogu glavnoga stratega preuzima nakon tri i pol godine uspješnog mandata na mjestu izbornika hrvatske mlade reprezentacije koju je dvaput uzastopce odveo na završni turnir Europskog prvenstva. Mlade „vatrene“ preuzeo je u listopadu 2019. godine, a plasman na EP izborili su kao jedna od pet najboljih drugoplasiranih reprezentacija.

Na završnom turniru igranom 2021. u Sloveniji i Mađarskoj plasirali su se u četvrtfinale gdje je u produžetku slavila Španjolska s 2:1. I u novom su ciklusu izborili odlazak na EP, ovaj put putem play-offa pobijedivši Dansku boljim izvođenjem jedanaesteraca. Završni turnir na rasporedu je u lipnju i srpnju ove godine u Rumunjskoj i Gruziji. Suparnici Hrvatske u skupini bit će Španjolska, Ukrajina i Rumunjska“, istakli su između ostalih iz Dinama.

Oglasi

Bišćan je tako odstupio sa klupe mlade reprezentacije Hrvatske, a na njegovo mjesto stiže Ivica Olić.

Olić je kao trener vodio CSKA Moskvu, a zatim je radio u stručnom štabu A reprezentacije Hrvatske sa Zlatkom Dalićem.

Sada je HNS odlučio da Olića pošalje u U-21 selekciju.

Vodit će mladu selekciju Hrvatske i tako krenuti u nove izazove.

Kada je Bišćan u pitanju, ovo će mu biti četvrti trenerski angažman u karijeri. Vodio je Rudeš, Olimpiju, te Rijeku. Sa Rijekom je osvojio Kup Hrvatske.

Kao igrač Bišćan je nastupao za Dinamo, Liverpool, Panathianaikos, a karijeru je završio upravo u Dinamu 2012. godine.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti