Dinamo skupo platio pobjedu kod Rudeša: Ključni igrač propušta dva derbija protiv Hajduka
Baturina igra sjajno ove sezone Foto: Goran Stanzl / Pixell

Veliki udarac za Modre

Dinamo skupo platio pobjedu kod Rudeša: Ključni igrač propušta dva derbija protiv Hajduka

S. Mlaćo

Dinamo je čini se skupo platio sinoćnju pobjedu protiv Rudeša 3:0. Stigli su Modri na ovaj meč uzdrmani porazom od PAOK-a sa čak 5:1, a pobjeda je bila imperativ.

Na kraju su uspjeli, ali Sergeja Jakirovića i sve Dinamovce zabrinula je povreda Martina Baturine. Baturina se u jednom trenutku uhvatio za ložu, odšetao do aut linije i samo legao na pod.

Jakirović je ubacio novopečenog reprezentativca Hrvatske iz naše zemlje Petra Sučića, a Baturina je uspio nekako doći do klupe Dinama.

Magnentna rezonanca će najbolje pokazati koliko je ozbiljna povreda, no istegnuće lože svakako je veliki problemi. Baturina vjerovatno neće biti dvije do tri sedmice, što znači da neće biti u kadru za dva derbija sa Hajdukom.

Prvi se igra odmah nakon reprezentativne pauze 30. marta, a drugi četiri dana kasnije. Oba puta na Poljudu.

Oglasi

U Dinamu su naravno zabrinuti, Baturina je u sjajnoj formi u posljednje vrijeme i bio je nosilac igre Dinama. Zbog jučerašnje povrede neće ga biti ni u dresu reprezentacije, pa svi očekuju prve zvanične informacije o tome koliko će odsustvovati.

"Ogroman će to biti problem za nas ukoliko se ispostavi da je loža. Diktira našu igru, igrao je u dobroj formi. Mora se sada vratiti u reprezentaciju, pa vidjet ćemo", naveo je nakon jučerašnjeg meča Sergej Jakirović.

Baturina ima 21. godinu, a rođen je u Spitu. Vrijednost mu se procjenuje na 18 miliona eura, a ove sezone u prvenstvu je upisao 24 nastupa uz četiri pogotka i pet asistencija.

U Evropi je u 15 utakmica dodao po jedan pogodak i asistenciju.

Kada je tabela u pitanju, Rijeka ima 59 bodova, Hajduk 55, a Dinamo 54. Dinamo ima i utakmicu manje, a radi se o duelu sa Varaždinom.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ukoliko slave Modri, a realno je da hoće, samo će dva boda zaostajati za Rijekom koja gazi sve pred sobom. Ludnica nas očekuje u završnici HNL-a, a svakako ne treba otpisati ni Hajduk koji jeste uzdrman, no Splićani će sve učiniti da na kraju slaved dođu do titule i obraduju vjerne navijače.

Sada je i u HNL-u reprezentativna pauza, već 30.03. na Poljudu derbi Hajduka i Dinama. U istom kolu Rijeka gostuje kod slabašnog Rudeša koji je već siguran putnik u niži rang.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi