Dinamo u tišini pravi senzacionalan transfer: Ni Baturina, ni Petković već zaboravljeni dragulj!
Foto: Luka Stranzl/Pixsell

Velika vijest je stigla iz Engleske

Dinamo u tišini pravi senzacionalan transfer: Ni Baturina, ni Petković već zaboravljeni dragulj!

A. Čaušević

Zahvaljujući sada na Maskimiru omraženom Zdravku Mamiću Dinamo je postao omiljena balkanska meta za kupovinu fudbalera. Zaradili su Zagrepčani na stotine miliona izlaznim transferima, a čini se da se novi i spremaju. 

Već 20-ak godina Dinamo uspješno prodaje fudbalere u Lige petice. Većina ih je obavljena u Mamićevoj eri. Modri su izgradili evropski renome i oni najbogatiji redovno kucaju na vrata Maksimira.

Posljednjih dana se špekuliše o transferu Brune Petkovića u Manchester United, dok je Martin Baturina viđen kao novi veliki kapitalac i neko ko će donijeti milione.

Međutim, iz Engleske stiže pomalo iznenađujuća vijest jer se navodno sprema transfer dečka koji je nekako zaboravljan posljednjih mjeseci, a razlog je teška povreda.

Specijalizovani portali namijenjeni Tottenhamu su plasirali vijest kako londonski Pijetlovi u svojim redovima žele talentovanog ofanzivca Luku Stojkovića.

Oglasi

Dinamo je Stojkovića ljetos platio 1.5 miliona eura Lokomotivi. Iznos dovoljno govori o kakvom se talentu radi koji je imao pravi peh na startu sezone.

Nakon što je odlično ušao u takmičarsku godinu sa dva gola i dvije asistencije na četiri meča Supersport HNL-a, ovaj 20-godišnjak je pokidao križne ligamente i to na zagrijavanaju.

Prošlog mjeseca Stojković je počeo da trenira sa prvim timom Modrih, ali kako je povreda bila i više nego ozbiljna njegov povratak na teren će pričekati neko vrijeme.

Međutim, upitno je da li će se još dugo zadržati na Maksimiru pošto je navodno Tottenham koji u prošlosti pogađao sa Hrvatima, ozbiljno zagrizao za lijevo krilo.

Imali su Pijetlovi Vedrana Ćorluku, Stipu Pletikosu, Niku Kranjčara u svojim redovima, kao i najvećeg hrvatskog igrača ikada Luku Modrića, dok su nedavno doveli i Luku Vuškovića.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Bivši Hajdukovac koji je trenutno na posudbi u poljskom klubu Radomiaku je Splićanima donio rekordnu zaradu između 12 i 14 miliona eura.

Teško je vjerovati da će Tottenham izdvojiti toliki novac i za Stojkovića, ali nema sumnje da će se raditi o višemilionskom iznosu.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Manager
Londonski pijetlovi? Pijetlovi?!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi