Kopenhagen izgubio derbi za radost na Maksimiru, sada Dinamu ostaje da navija za Real
Radost na Maksimiru (FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL)

Ako žele u play-off Lige prvaka

Kopenhagen izgubio derbi za radost na Maksimiru, sada Dinamu ostaje da navija za Real

Edmir Škorić

Hrvatski prvak, GNK Dinamo iz Zagreba, nada se da će u borbu za grupne faze Lige prvaka krenuti od play-offa, ali to će zavisiti o drugim stvarima.

Dinamu treba da se poklope tri uslova da bi igrao u play-offu Lige prvaka i, realno gledajući, to nije nimalo nemoguće. Štaviše, na dobrom smo putu da se ostvari upravo takav scenarij.

Za početak, Dinamu treba da Kopenhagen ne bude prvak Danske, a to je sve izvjesnije nakon što je danas ovaj tim kod kuće u derbiju izgubio od Midtyjllanda sa 2:1, pa je tako pao s prvog na treće mjesto.

Dva kola prije kraja, Midtyjlland je prvi sa 61 bodom, dva manje ima Brondby, a treći je Kopenhagen sa -3 u odnosu na trenutnog lidera i sa jako malim šansama da bude prvak.

Nadalje, Modrima je sada potrebno da Real Madrid a ne Borussia Dortmund osvoji Ligu prvaka, dok je treći uslov da Slavia Prag ne bude prvak Češke. I to je realno, ako se zna da je Slavia u zaostatku za vodećom Spartom četiri boda, a do kraja su ostala još dva kola.

Oglasi

Ukoliko se jedan od ova tri uslova ne ispuni, Dinamo onda mora da krene sa evropskim kvalifikacijama iz drugog pretkola Lige prvaka. U slučaju da krene iz play-offa, imao bi tek jednog rivala na putu do grupne afze, ali bi imao osiguran nastup u grupnoj fazi Evropske lige.

Osim toga, nastupom u play-offu prvak Hrvatske bi imao osiguranih 15 miliona eura.

Potražite više informacija na temu HNL:

Podsjetimo da je Dinamo nedavno pobjedom nad Osijekom (1:0) osigurao novu titulu, a ključna je bila utakmica u kolu ranije protiv Rijeke na Rujevici kada su slavili gosti sa 2:1.

Dinamo i Rijeka bore se i za trofej u Kupu Hrvatske. Prvi meč odigran na Maksimiru završen je bez pogodaka, a naredne sedmice igra se revanš na Rujevici.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi