Joško Gvardiol je već u misiji: Dok Poljud sanja Edina Džeku, na Maksimir u tišini stižu milioni

Sprema se bombastičan transfer

Joško Gvardiol je već u misiji: Dok Poljud sanja Edina Džeku, na Maksimir u tišini stižu milioni

Admin Čaušević

Navijači Hajduka i Dinama sa nestrpljenjem čekaju ljetni prijelazni rok. Dešavanja na fudbalskoj pijaci su uvijek uzbudljiva, a špekulacije o transferima najvećih hrvatskih klubova već počinju da stižu.

U četvrtak ujutro probudila se mašta među navijačima Hajduka da bi Edin Džeko mogao doći na Poljud. Povod za to je njegov komentar na objavu Ivana Perišića.

Perišić je objavio video svog prvijenca za Bijele, Džeko mu je poručio da je doktor. To je bio okidač za navijače Hajduka da počnu sa prizivanjem bosanskog Dijamanta.

Vidjeti Džeku na Poljudu djeluje kao san i zvuči nemoguće da će dugogodišnji kapiten bh. reprezentacije završiti u Hajduku, ali pristalicama Splićana treba odati priznanje za upornost.

I dok se Džeko sanja u Splitu, čini se da se Dinamu smiješi nova višemilionska zarada. Jednu od ključnih uloga će imati Joško Gvardiol, bivši član Modrih i aktuelni član Manchester Cityja.

Prema posljednjim informacijama Bilda Gvardiol je u kontaktu sa Danijem Olmom i Hrvat je navodno s njim pričao oko mogućeg transfera u Manchester City tokom ljeta.

Oglasi

Španac je zainteresovan za prelazak na Etihad, a RB Leipzig planira zaraditi 60 miliona eura na njegovom igračkom kartonu koliko iznosi i otkupna klauzula.

Zahvaljujući dogovoru prilikom transfera u RB Leipzig dio kolača će pripasti i Dinamu, riječ je o višemilionskom iznosu jednakom odličnom transferu.

Potražite više informacija na temu HNL:

Kao što je poznato Dinamu pripada 20 % iznosa razlike između Olmovog transfera u RB Leipzig i novi klub, konkretno u ovom slučaju nekoliko miliona eura.

Sjajni veznjak je otišao iz Dinama u njemački klub za 29 miliona eura, Nijemci ga planiraju prodati za 60 miliona što bi za zagrebačke Modre značilo zaradu od šest miliona eura.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676568537
"Konkretno u ovom slučaju nekoliko miliona.." Pa blamiraš se brate. Konkretno i nekoliko ne idu u istu recenicu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi