Pojavio se klub koji će Dinamu za Livakovića platiti deset miliona eura i završiti posao

Samo pravo čudo može zadržati golmana u Zagrebu

Pojavio se klub koji će Dinamu za Livakovića platiti deset miliona eura i završiti posao

Samir Mlaćo

Sjajni golman Dinama Dominik Livaković na pragu je sjajnog transfera. Livaković se povezuje sa velikim brojem klubova i samo ga čudo može ostaviti u Zagrebu, a čini se da je sve manje - više poznato.

Livaković će prema pisanju TuttoMercata potpisati za španski Villarreal.

Villareal je odavno već iskazao želju za dovođenjem Livakovića, u sve se upetljala Fiorentina ali i Fenerbahče, no djeluje da će Španci završiti posao.

Italijani navode da je Fiorentina ponudila šest miliona eura, a Dinamo sve odbio. Navodno je Fenerbačke spreman ponuditi sedam do osam miliona eura.

"Villarreal je spreman ponuditi deset miliona eura. To je obeštećenje na koje će Dinamo pristati i posao će biti završen. Fiorentina ne želi platiti više od šest miliona. Dinamo bi ipak mogao sniziti cijenu jer je Livaković ušao u posljednju godinu ugovora", navodi se.

Livaković ima 28 godina i u Dinamu je već osam godina. Prethodno dvije godine špekuliše se o odlasku, no nije se to desilo.

Oglasi

Sada i Livaković želi da ide, svjestan da mu je to posljednji voz.

Villarreal je nedavno napravio sjajan izlazni transfer i novac im nije problem. Naime, Chelsea im je za senegalskog napadača Nicolasa Jacksona platio čak 37 miliona eura.

Sigurno bi u velikoj mjeri jedan ovakav transfer prošao i ispod radara da ga je napravio neki drugi klub koji ima rezultate na svojoj strani, no transfer politika Chelseaja sada je posebno pod lupom i navijači su itekako skeptični.

Istina, Jackson je minule sezone skrenuo pažnju na sebe s 12 pogodaka i četiri asistencije na 26 nastupa u Primeri.

Dodao je i jedan pogodak u osam mečeva u Konferencijskoj ligi, te asistenciju na dva nastupa u Kupu Kralja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kada je Livakovićeva karijera u pitanju, on je rođen u Zadru gdje je i nastupao za omladinske selekcije, a kasnije je bio i član NK Zagreb. Za reprezentaciju Hrvatske upisao je 45 nastupa.

Sa Dinamom je šest puta bio prvak Hrvatske i jasno je da mu je potreban novi izazov.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi